Георги Николаев: Включването на младите хора в дейността на местната власт, е ключово за развитието на гражданското общество

----
20.03.2019 / 13:55

Провеждане на Национална среща на младежките съвети и парламенти в Сливен, обсъдиха представители на Младежки общински съвет и Комисията за децата, младежта и спорта към Общински съвет - Сливен. Срещата се проведе по инициатива на общинския съветник от ГЕРБ Георги Николаев, член на Комисията. По време на заседанието, младежите обсъдиха и необходимостта от по – голяма и функционална сграда за Младежки дом, организацията на фестивала „Цветен камертон“, както и изграждането на физкултурен салон за трите най-големи гимназии в града.

Според Георги Николаев, с участието си в заседанията на Комисията, младежите могат да заявяват позицията си по конкретни проблеми и въпроси, които засягат младите хора. „Включването на младите хора в дейността на местната власт, е ключово за развитието на гражданското общество и формиране на ценности в тази насока“, каза Николаев.

Работната среща се проведе по проект „МОС - младежи за откритост и съпричастност II“ по програма „Еразъм+“ на ЕК, с ръководител Анелия Иванова. В заседанието участваха директорът на Младежки дом - Сливен Пламена Петкова, Мартин Анастасов - младежки кмет, Мариян Желязков - зам. председател на Младежки общински съвет, Кирил Шахъмов, член на Общински детски съвет и доброволки от Грузия и Испания.

Част от работата на Младежки дом като общинска структура за работа с младите хора и Младежкия общински съвет е да ги подпомага в процеса на структурния диалог с хората, отговорни за решенията по младежките въпроси.

 

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев