Младежи от ГЕРБ помагаха на зрително затруднени да придобият умения за справяне в ресторант.

001
09.04.2011 / 14:40

Проведе се пореден етап от проекта „Под слънцето има място за всички, има и за нас”, организиран с помощта на МГЕРБ – Сливен. Той е насочен към зрително затруднени деца от Сливен, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

Днешното занятие, което се проведе в ресторант „Сливен”, бе свързано с всекидневните умения как да се държим на обществено място и по-конкретно в ресторант. Зрително-затруднените деца бяха запознати с основните правила на храненето в ресторант - как да използват приборите, какво поведение да имат, така че и те да се чувстват комфортно и да не дават поводи на околните да ги коментират, да са спокойни и уверени в собствените си възможности.

„Ако отидат на ресторант, зрително затруднените си поръчват само за пиене, защото се срамуват”, коментира Митка Инзова, педагог на зрително затруднени деца и член на екипа, осъществяващ проектните дейности.

"Понякога зрително затруднените се притесняват от реакцията на околните, въпреки, че имат желание да излязат от домовете си. За да имат нужното самочувствие ние правим това занятие да им покажем, че те могат и не трябва да се притесняват", коментираха младежи от ГЕРБ, участващи в проекта.

Още снимки от новината

002
003
007

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев