Голям интерес в Нова Загора към приемната на депутатите от ГЕРБ

001
04.05.2011 / 11:46

Народните представители от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и Юлиана Колева организираха открита приемна за жителите на община Нова Загора. От възможността да зададат своите въпроси се възползваха много граждани. Бе зададен въпрос кой следи за верността на подписите при сключване на договор заради многото фалшификации от страна на арендаторите. Отговорът бе, че никой не следи за това, но по закон арендаторите са задължени да сключат договор с нотариална заверка на подписите. Има случаи, при които страните не предприемат инициатива за сключване на договор пред нотариус и от тук се появяват фалшификациите. Граждани смятат, че собственика на земята трябва да има образец на договора, но в действителност такъв не се предоставя от арендатора. Народните представители обясниха, че хората са тези, които трябва да бъдат активни и при съмнения за фалшификации, да сигнализират не само до полицая в селото, а и в прокуратурата.

На организаторите на приемната бяха зададени въпроси от земеделските производители относно сроковете и възможностите за заявяване на площите, които са за земеделска обработка. Бяха зададени въпроси, свързани със Закона за устройство на територията, както и възможностите за узаконяване на различни видове сгради. Народните представители заявиха, че би могло да се предложи на обсъждане една конкретна промяна в закона в тази посока. Имаше и въпроси, свързани с движението на различни видове проекти, които биха могли да кандидатстват за финансиране. Като пример бе посочено НУ „Любен Каравелов”, което чества своята 100-годишнина. Ръководството на училището е направило съвместен проект с Община Нова Загора за ремонт на съществуваща сграда във физкултурния салон. Депутатите заявиха, че биха могли да съдействат с каквото могат в рамките на техните законови правомощия за по-бързото решаване на този въпрос.

Десислава Танева и Юлияна Колева увериха, че приемна в Нова Загора ще бъде организирана поне веднъж в месеца, за да не се налага гражданите да пътуват до Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев