ГЕРБ отказва дарения по време на кампанията

001
18.08.2011 / 14:49

След анализ на предизборната обстановка и обществените нагласи за хода на предизборната кампания, Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ за местните и президентски избори 2011, предлага на ИК на ПП ГЕРБ да вземе като решение следното предложение:

„В рамките на кампанията за местните и президенстки избори 2011, считано от 24.09.2011 до 30.10.2011 г., националните структури на ПП ГЕРБ да се откажат от всякакви дарения. Смятаме, че това ще даде възможност за провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания както на кандидатите на ПП ГЕРБ за кметове и общински съветници, така и на президенстката двойка.

Националният предизборен щаб е на мнение, че такова решение ще гарантира и на избирателите на ПП ГЕРБ, че техните гласове ще бъдат дадени за конкретни политики на партията и кандидатите ни, и няма да ги обвърже и направи зависими по никакъв начин от определени корпоративни интереси. Нещо повече – смятаме че това ще гарантира и занапаред тяхната независимост в работата им в местната власт и президенстка институция.

Затова предлагаме ПП ГЕРБ да финансира своята кампания единствено и само със средставата от държавната субсидия, която получава.

Предлагаме още по време на кампанията, спазвайки разпоредбите на Изборния кодекс и Закона за политическите партии, ежеседмично на сайта на ПП ГЕРБ в Публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на ПП ГЕРБ в предизборната кампания, като същата да бъде предоставяна и пред Сметната палата.

Убедени сме, че всеки един гражданин, независимо дали ще даде своя глас за кандидатите на ГЕРБ, както и всеки един от кандидатите ни, трябва да знае кой и как финансира неговото участие в предстоящата кампания

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев