Вицепремиерът Цветанов и Десислава Танева – с национални носии в Жеравна

001
20.08.2011 / 17:37

Народният представител от ГЕРБ-Сливен и областен координатор на партията Десислава Танева приветства гостите на Фестивала на народната носия в село Жеравна. Тя поздрави организаторите за оригиналната идея и заяви, че се получава истински празник за участниците. Проявата се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който дойде със семейството си на уникалното събитие. Сред официалните гости бяха още заместник-министърът на културата Тодор Чобанов, областният управител на Сливен Марин Кавръков, Коста Каранашев - общински съветник от ГЕРБ в Котел и кандидат на партията за кмет на Община Котел.

Всички гости бяха в национални носии според правилата на фестивала. Вицепремиерът Цветан Цветанов каза, че облича за първи път такива дрехи. Народният представител Десислава Танева бе с ръчно изработена преди 100 години автентична носия от региона на село Тополчане.

По време на фестивала бе предложено на 3 март всички народни представители в Парламента да бъдат облечени с национални носии от региона, който представляват. Фестивалът бе открит с концерт на ансамбъл „Пирин”. По традиция бяха извършени кръщенета на две деца. ГЕРБ-Сливен осигури хлебчета и бира "Болярка" за посетителите.

Още снимки от новината

002
003

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев