Министър Свилен Нейков откри обновена зала по лека атлетика в Сливен

---
15.12.2011 / 22:27

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри в Сливен ремонтираната зала по лека атлетика. След подписано споразумение между министър Нейков и бившия кмет Йордан Лечков по сметката на местния лекоатлетически клуб бе преведена сумата от 220 000 лева. С парите е положено тартаново покритие по шестте коридора на 120-метровата писта и в секторите за тласкане и скокове, отговарящо на световните стандарти. “Това е нашата политика – да изграждаме съоръжения, да ги модернизираме да отговарят на световните изисквания на стандарти, каза министърът.

На церемонията по откриването присъстваха още президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов и областният управител на Сливен Марин Кавръков. Сред публиката бе и легендата в българската атлетика Михаил Желев, европейски шампион на 3000 м с препятствия от 1969 година. В Сливен в момента за активни тренировки по лекоатлетически дисциплини са картотекирани около 150 деца и ученици.

Министърът заяви, че има яснота по дейностите на спортните училища в страната. Той обясни, че задължение на всяка една федерация е да си определи критериите за прием в спортно училище, а министерството само ще контролира този процес. В бъдеще ще има и индекс на физическата дееспособност, който ще гарантира по–високо качество на учащите се в спортните училища. В индекса ще бъдат включени антропометичните данни, а други данни ще са свързани с функционалната годност на състезателите. Ще се отчита още развитието и перспективите на всеки спортист, уточни министър Нейков. По думите му изграждането на Националната лаборатория за допингов контрол върви с успешни темпове и се очаква строителството да приключи до края на март 2012 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев