Десислава Танева: "Можем да осигурим условия за ски, без да нарушаваме равновесието"

Десислава Танева
12.01.2012 / 07:54

В България може да се осигурят условия за развитие на ски курорти, без да се нарушава равновесието в природата или баланса в горската система. Това заяви в ефира на Радио „Фокус” председателят на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание Десислава Танева по повод промените в Закона за горите.

„Няма как изграждането на ски писти да се съчетае с безразборна сеч в българските гори. За изграждане на ски писти трябват съответните подробни устройствени планове и разрешения. Каква гора ще се сече, за да се случи това, пак ще се разрешава от Изпълнителната агенция по горите. България има дадености за развитие на ски-туризма. Изградените линейни обекти за развитие на ски туризма представляват хилядна част от горския фонд, с който разполагаме и сме много далече, много назад от средно развитите страни. Просто много сме назад за изграждането на инфраструктура за ски туризма”, категорична бе Танева.

Според нея, при условие че страната е добра дестинация за ски туризъм, не е необходимо в законодателството да се залагат още по-големи рестрикции за изграждането на писти и съоръжения.

Десислава Танева посочи, че проектът за промяна на Закона на горите ще се разглежда от ресорната комисия в парламента следващата седмица, за да има още време за дебат с различните организации на тази тема.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев