Интерес от Италия и Турция към проект на МГЕРБ-Сливен

001
19.01.2012 / 16:20

Преподаватели от училища в Италия и Турция посетиха Сливен и се срещнаха с представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен. Областният координатор на М ГЕРБ Весела Качарова представи пред гостите резултатите и дейностите по проект, реализиран миналата година от младежите в Сливен. Той бе наречен „Под слънцето има място за всички, има и за нас” и бе насочен към зрително затруднени деца, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

По проекта бяха подготвяни практически занятия за незрящите и техните близки, проведоха се редица мероприятия, имащи за цел да подпомогнат интеграцията на тези деца в обществото. Поставиха се основите на обучението на незрящите деца и младежи. Всеки от тях може да продължи с индивидуално обучение, за да затвърди наученото и успешно да го прилага при придвижване в градска среда. Гостите от Италия и Турция бяха впечатлени от дейностите и резултатите, постигнати от проекта и изразиха желание да реализират такава идея в техните страни.

Проектът бе реализиран със съдействието на Митка Инзова - педагог на зрително затруднени деца и директор на Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца със специални образователни потребности. Гостите от Италия и Турция бяха в Сливен заради подготовката на съвместен международен проект с Ресурсния център. Освен България, Италия и Турция, партньори ще бъдат още три страни - Румъния, Франция и Португалия. В момента се прави предварителната подготовка, осъществяват се срещи с екипите, които ще работят и децата със специални образователни потребности, които ще бъдат включени.

С проекта ще се кандидатства по програма Коменски. Той ще бъде насочен към здравословното хранене на децата от тези шест страни. Ще се наблегне на приемствеността в националните кухни по отношение на здравословната храна. Целта е децата в училищата да придобият навици за здравословно хранене. Резултат от реализацията на проекта ще бъде издаването на книга с рецепти със здравословни ястия, която да бъде издадена във всяка страна-партньор.

 

Още снимки от новината

002
003
004
005
006
007
008

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев