Новият президент Росен Плевнелиев встъпи официално в длъжност

Росен Плевнелиев
22.01.2012 / 18:32

На тържествена церемония на площад "Свети Александър Невски" в София, новоизбраният президент Росен Плевнелиев встъпи официално в длъжност. Той прие строя, поклони се на националното знаме и поздрави почетния гвардейски караул.

В речта си президентът Росен Плевнелиев посочи, че нацията ни е била силна само тогава, когато е била обединена и сме имали обща цел. „Като президент ще обединявам, а няма да разделям. Ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети”, заяви в словото си той. „Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име.”, каза още Плевнелиев.

Гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, по време на който 21 артилерийски салюта отбелязаха смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили. Плевнелиев положи венец пред паметника на Незнайния воин. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите за свободата на България. След това в храм-паметника "Свети Александър Невски" бе отслужен тържествен молебен по случай встъпването в длъжност на новите президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Точно в 12:00 часа президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова влязоха в сградата на президентството. По пътя от храма "Свети Александър Невски" до сградата на президентската администрация, новият държавен глава беше многократно спиран от гражданите, които искаха да го поздравят и да му пожелаят успех.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев