Областният управител на Сливен Марин Кавръков: Няма опасност да прелеят язовирите в областта

Марин Кавръков
06.02.2012 / 19:48

Областният управител на Сливен Марин Кавръков заяви, че няма опасност двата язовира на територията на областта – „Жребчево" и „Асеновец", да прелеят, съобщава sliven-news.com. „В язовир „Жребчево" в момента има около 177 млн. куб. м. Вода. Капацитетът му е 400 млн. куб. м. Язовир „Асеновец" е пълен наполовина, има 9 метра до достигане на преливника.

Областният управител каза още, че има проблеми в село Бинкос, защото река Беленска е с повишено ниво. Снощи в 20,30 ч. са отворени шлюзовете на канал „Средна Тунджа", за да може да поеме част от водния приток, който идва по река Беленска. Селата, които са по поречието на река Тунджа, имат проблеми, заради високи подпочвени води, каза Марин Кавръков.

Днес той бе домакин на среща на областите от Югоизточния район. Представители на областните администрации Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора разговаряха за мерките при бедствия, аварии и усложнена зимна обстановка. Служители от Областна администрация Сливен запознаха присъстващите с опита си във въвеждането на електронни услуги и възможността да стартира прилагането им и в съседните на Сливен области.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев