Йордан Лечков: Няма от какво да се срамувам, да не се злоупотребява с моето име

Йордан Лечков
22.02.2012 / 13:48

Бившият кмет на Община Сливен Йордан Лечков и общински съветник от ПП ГЕРБ пред Канал 6 за заседанието на Общинския съвет от 20 февруари:

 

Репортер:

-Анализирайки новия бюджет, съветници от ГЕРБ критикуваха вносителите за тяхното непрекъснато говорене, че няма пари. „Трябва да се работи, за да дойдат парите, а не предварително да вдигаме ръце”, смятат те. Какво мисли бившият кмет Йордан Лечков за оплакванията на новото общинско ръководство? Това според вас застраховка срещу бъдещи неудачи ли е?

 

Лечков:

-Осем години сме водили определена политика, за която напълно редно е аз да нося отговорност. Насреща на тези отговорности има нещо свършено. Смятам, че се подценява факта, че все пак сме в криза. Всеки един бюджет е направен на базата на поетите ангажименти към гражданите. В случая не виждам някакви опасения, при положение, че всички общински съветници подкрепиха основния финансов документ. Имаше двама-трима общински съветници, на които не съм лицеприятен и излишно нажежаваха обстановката. За да има пари сме отговорни всички ние. Трябва да сме добросъвестни в ежедневните си ангажименти. Трябва да влизаме в положение на бизнеса, че има затруднения. Наясно съм с обстановката и в общината и в държавата. Не трябва да се спекулира. Аз го отдавам на факта на хора, че като видят говорител, микрофон и камера, малко не заприличват на себе си.

 

Репортер:

- В бюджета приемственост има, каза от трибуната Йордан Лечков, включително и защото дълговете по договори, преминали и към настоящето ръководство на община Сливен, са гласувани от почти същите общински съветници, които са и сега. Той обвини групата на левицата за конкретни сделки, повлияни от лобистки интереси. Сред тях е и най-скъпия гараж в Сливен. Споменахте за гараж в квартал „Българка”. Това индиректно обвинение ли е към бившия общински съвет, голяма част от който е сегашния. За какво става въпрос?

 

Лечков:

- Това е сделка, свързана с бивш председател на Общинския съвет и която, понеже много се спекулира с моето име, и както един друг съветник от групата излиза и казва, че града е разкопан - той го разкопа. Напълно естествено е , че и аз нося своята вина, но не мисля че трябва да се злоупотребява с моето име. Всичко, което е свършено, е подкрепено от общинските съветници и граждани. Няма от какво да се срамувам от всичко, което съм поел като ангажимент и мисля, че е свършено. В зимните месеци тази зима училищата само в Сливен не бяха затворени. Това е сигнал, че ние сме си свършили работата.

 

http://kanal6.bg/component/content/article/21-%20%20top-6-novini/487-budjet-2012.html

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев