Министърът на здравеопазването ще открие новата сграда на отделението за туберкулозно болни към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

д-р Стефан Константинов
27.02.2012 / 14:33

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов ще открие новопостроената сграда на отделението за лечение на болните от туберкулоза към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Дейностите по изграждането на обекта стартираха през март миналата година.

Сградата е построена на площ от 500 квадратни метра, непосредствено до инфекциозно отделение. За изграждането бяха необходими около 500 000 лева, които осигури Министерството на здравеопазването. По време на посещението си в Сливен в началото на март 2011 г. министър Константинов пое ангажимент за осигуряване на средствата.

Припомням, че след закриването на Болницата за лечение на белодробни болести в Сливен заради лоши материални условия, дейностите й бяха прехвърлени към структурата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински". На областната болница бяха предоставени всички консумативи, медикаменти и препарати на белодробната болница. В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” бе създадено отделение по пневмология и фтизиатрия с 48 легла. 33 от тях са в болницата – за лечение на други белодробни заболявания, а останалите 15 – за лечение на болните от туберкулоза. До построяването на новото отделение пациентите с туберкулоза бяха настанявани в ремонтирани помещения на старата тубболница. Официалното откриване на новата сграда ще бъде на 28 февруари от 11,00 ч.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев