Председателят на Комисията по земеделие в НС Десислава Танева присъства на откриването на АГРО 2012

Десислава Танева, снимка - fermer.bg
06.03.2012 / 21:17

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева присъства на откриването на Международната селскостопанска изложба „АГРА 2012” в Пловдив. Танева взе участие и в кръгла маса, свързана с проблемите на земеделието в страната. Акценти на форума бяха общата селскостопанска политика за периода до 2020 година, както и новите законодателни промени в сектора. В изложението участват фирми от 25 държави. Според специалисти това е най-успешния аграрен форум в Югоизточна Европа.

Тази година за първи път се организира и специализирана изложба "БиоАгра" за биологично растениевъдство и животновъдство. С тези сектори е свързана и голяма част от новостите, които посетителите ще видят. Фермерите ще могат да изберат подходящи разсади, овошки, торове и оборудване за екологично чисто производство, за което Фонд "Земеделие" отпуска помощи в размер от 120 до 613 евро на хектар в зависимост от вида на отглежданите култури. В експозициите на изложбата се проследява пътя на екохраните от полето до трапезата. Сред атракциите е изложба от картини и дрехи, направени от ориз.

Специализираното изложение АГРА 2012 ще продължи до 10-и Март. Във всеки от дните има съпътстваща програма от семинари, конференции, презентации и делови срещи, на които ще се обсъждат актуални проблеми на агробизнеса и селското стопанство. През 1995 г. АГРА е одобрена от Международната асоциация на изложбената индустрия – UFI. Днес министърът на земеделието Мирослав Найденов откри официално 21-то издание на Международната селскостопанска изложба.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев