Посланикът на САЩ и областният управител на Сливен откриха реновираната здравна служба в Кермен

---
07.03.2012 / 16:14

В Кермен днес бе открита обновената здравна служба на града, съобщават от областна администрация-Сливен. Официални гости на събитието бяха американският посланик за България - Джеймс Уорлик и областният управител на Сливенския регион - Марин Кавръков. Добрите взаимоотношения между държавната власт на САЩ и България за пореден път си проличават на практика – бяха единодушни Уорлик и Кавръков.

"Не за първи път имаме щастието да откриваме модернизирани обекти на територията на област Сливен, резултат от тези пълноценни българо-американски отношения", каза Марин Кавръков. Финансирането на ремонта е в размер на 103 000 долара и е по проект към Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ.

Направен е освен ремонт на покрива и мазето на сградата, изцяло е обновена и отоплителната система. Изградена е рампа за достъп на инвалиди. 11 са ремонтираните помещения, като някои от тях са предназначени за общопрактикуващия лекар и двамата зъболекари, които в момента обслужват Кермен и околните села. Очаква се след подобряването на условията в сградата да започнат да практикуват и специалисти, които да посещават регулярно населеното място.

До няколко месеца се очаква откриването на още няколко обекта на територията на сливенска област, обновени с финансовата подкрепа на Американското правителство.

Още снимки от новината

---

 

снимки : Областна администрация-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев