Десислава Танева присъства на откриването на Световното по хокей за юноши

---
13.03.2012 / 10:15

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева бе официален гост на откриването на Световното първенство до 18 години в дивизия III, група "А" в Зимния дворец в София. На церемонията присъстваха още заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, членът на управата на световната федерация по хокей на лед (IIHF) Ернест Алианчич и президентът на централата в България Красимир Кръстев. Ернест Алианчич пожела успех на състезателите и изказа задоволство от условията в Зимния дворец и организацията на мероприятието.

„Домакини сме на поредно световно първенство и искам да благодаря на международната федерация за доверието", заяви Красимир Кръстев. Преди официалното откриване се изиграха първите два мача от надпреварата. Мексико загуби от Белгия с 2:5. Вечерта бе първия мач на българите, които загубиха от Нова Зеландия с 5:2.

Красимир Кръстев заяви, че мачът е бил равностоен, но все пак Нова Зеландия е фаворит в групата. „До последните минути резултатът бе 2:2 и загубата донякъде бе въпрос на шанс. Все пак това е едно състезание и загубата не е фатална. В момента подготвяме млади хокеисти, които до 1-2 години ще се състезават за първите места във връзка с участието ни в по-горна дивизия. Световното първенство ни помага за пропагандирането на хокейната игра, за да заеме тя полагащото й се място. Целта ни е да популяризираме спорта както с малки състезания, така и с прояви от международен характер”, каза Кръстев. Той информира, че част от програмата за развитието на хокея в България са и проведените разговори с кметовете на Бургас, Сливен и Стара Загора за построяване на нови пързалки в тези градове.

България е домакин на Световното първенство за юноши до 18 март. От 2-ри до 9-ти април пък у нас ще се проведе и световното първенство за мъже, дивизия II, група "В".

 

 

снимка: gong.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев