Седмокласници ще участват в олимпиада с подкрепата на ГЕРБ-Сливен

шестимата участници със своята учителка Дарина Узова
23.03.2012 / 07:59

Областната организация на ПП ГЕРБ в Сливен подпомага участието на деца от ІІІ ОУ „Д-р Иван Селимински” в Национална олимпиада по химия. Поемат се пътните разходи и нощувките на децата за четири дни във Варна. Учениците пътуват днес за морската столица.

Директорът на училището Ваня Пенчева заяви, че седмокласниците са участвали в общински и областен кръг на олимпиада по химия. За областната надпревара задачите се дават от Министерството на образованието. Арбитражна комисия разглежда работите на децата, които са получили повече от 75 точки и определя кои ще бъдат допуснати до национален кръг.

„Когато дойде списъкът с класираните, се разплакахме от радост. София град, София – област и Бургас имаха по 1 участник, а Сливен – шест деца и всички те са от нашето училище. Това е прецедент, който до сега не се е случвал. Искаме да изкажем нашата благодарност към вас, защото благодарение на това, с което ни подпомагате, нашите деца да отидат и ще пребивават за четири дни във Варна”, каза Пенчева.

Състезанието ще бъде на тема „Опазване на околната среда”. Шестимата седмокласници от Сливен са Василен Георгиев, Димитър Каразапрянов, Аделина Фендрина, Мария Вълева, Атанас Котов и Елеонора Славкова. Те се обучават при учителката Дарина Узова, която почти всяка година подготвя и изпраща деца на областни и национални състезания.

Майката на едно от децата – д-р Живка Георгиева сподели радостта си, че младите химици ще участват в националното състезание. Според нея трето училище работи с учениците си на ниво частно образование. „Това е гордост за нашия град и за цялата област, че нашите деца могат и са доказали, че знаят. Много бих искала да благодаря в качеството си на родител, че някой ги подкрепя да отидат на национален етап и помогна на родителите в такъв момент”, каза д-р Георгиева.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев