Министърът на спорта откри Ученически игри 2012 в Сливен

Свилен Нейков, Марин Кавръков, Керанка Стамова и Бисерка Василева
12.05.2012 / 15:12

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри в Сливен финалните състезания по лека атлетика за юноши и девойки (V- VII клас) от Ученическите игри 2011/12 година. Проявата започна с демонстрации на деца от спортните клубове по карате, джудото, самбо и футбол. Впечатляващо бе изпълнението на танц „Пясъчна буря” от мажоретен състав „Селимински силуеитс”. На официалното откриване присъстваха областният организационен секретар на ПП ГЕРБ Керанка Стамова, областният управител Марин Кавръков, началникът на РИО на МОН Бисерка Василева и др.

„Кампанията „Аз обичам спорта” е в своята сила. Знаете, че месец май е обявен за месец на българския спорт. Програмата „Спорт за децата в свободното време”, която министерството реализира, се осъществява с инвестиции от 1 милион лева, което е знак за това, че искаме да обхванем повече деца и подрастващи в заниманията с масов спорт, а оттам нека да тръгнат бъдещите шампиони на България. Бъдещото поколение заслужава тези инвестиции, защото е богатството на нашата страна. На добър час на всички! Откривам финалните ученически игри по лека атлетика в Сливен", каза министър Нейков.

„Изключително се радвам и съм горд, че Сливен отново събра младите надежди на българската лека атлетика. Както изглежда това ще стане традиция и тази великолепна спортна база, която се реализира със съдействието на правителството ще се използва максимално пълноценно от всички млади спортисти. Пожелавам на всички вас успехи в състезанията и след години да се състезавате на този стадион за националните републикански купи и нека да победят най-добрите”, каза областният управител Марин Кавръков.

Министър Свилен Нейков посети едно от най-старите училища у нас - Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов", която МФВС награди за участието на най-голям брой отбори финалисти на Ученически игри през 2011 година. Министърът подари спортни пособия на възпитаниците и пожела да продължат активно да спортуват.

Още снимки от новината

---
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев