Вицепремиерът Симеон Дянков даде старт на ремонта на пътя Твърдица-Елена

---
22.05.2012 / 16:58

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева присъстваха на тържествената церемония - първа копка за ремонта на път Твърдица-Елена. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет.

На тържеството в Твърдица присъстваха още инж. Лазар Лазаров – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, областните управители на Сливен и Велико Търново Марин Кавръков и Пенчо Пенчев, кметове на общини, общински съветници и граждани.

„Радвам се, че постигнахме тази възможност, която не е била постигана години наред. Предавам ви поздравленията на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, които обещаха да дойдем след две-три седмици, за да видим как върви работата по ремонта. В тази криза правителството отдели средства на 100 процента и се надявам до края на годината да се поздравим и да реабилитираме пътя Твърдица Елена. Трябва да се отдаде дължимото на депутатите Десислава Танева от Сливенска област и Христо Христов от Велико Търново, които неуморно, поне 50-60 пъти са идвали при мен и казваха, че това е най-важния проход в България и без него не можем да си помислим за развитие на европейска икономика. Имаме парите, имаме хора, които могат да го направят и в края на октомври, началото на ноември да се поздравим с готов проект. Идеята е когато се работи по този проект, да се работи и по други възможности . За един от обектите, който за мен е много важен, е „Кипилово кале”, да отделим допълнителни финансови средства, за да имат възможност хората да спират и да разглеждат този важен исторически обект. Готови сме да го направим и да дадем допълнителен финансов ресурс и за други обекти, които да се разработят. Когато нещо се прави, да се направи на сто процента, да се гордеем не само сега, но и години напред”, каза вицепремиерът.

Към думите му се присъедини и инж. Лазар Лазаров, който заяви: „ Въпреки, че този път е трети клас, реално е много важен и свързва Северна и Южна България. Благодаря на вицепремиера Дянков, че в период на криза отпусна средства за ремонт на пътя. Благодаря и на народните представители Десислава Танева и Христо Христов, защото в бюджета на пътната агенция нямаше заложени средства за тази година. Проектът включва рехабилитация на пътя. Трасето от Твърдица до Елена е изпълнявано през 60-те години и за съжаление за него не са отделяни средства. Сега обаче ще има полза и за развитието на туризма”.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев