ГЕРБ-Нова Загора уважи празника на село Загорци – Свети Дух

001
06.06.2012 / 12:50

Представители на ПП ГЕРБ посетиха Загорци по повод храмовия празник на селото – Свети Дух. На събитието присъстваха заместник-областният управител на Сливен Пейчо Пейчев, председателят на Общински съвет Нова Загора Мариана Николова, заместник-кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и др. Тържеството се проведе в НЧ „Ст. Д. Сербезов 1928”.

С думи на приветствие към жители и гости се обърна кметът на селото Тенко Харачерев, издигнат от ПП ГЕРБ: „Неслучайно отбелязваме нашия празник на деня на Светия дух, дарил с духовно богатство човека. Това е празникът на духовното ни осъществяване, на отстояване на изконните ни ценности. Ние минахме през много трудности и изпитания, през материално и духовно съзидание, но успяхме да съхраним нашите хубави традиции, добродетелите си и да дадем с достойнство нашия принос в културното и историческо развитие на нашата община. В такъв ден всички ние, загорчани, сме горди с постигнатото, със заслуженото уважение и признание за нашите градивни усилия. Уверен съм, че ни предстоят още години на просперитет и добруване, на спокойствие и благополучие в дома на всеки и в общия ни дом. Пожелавам ви сила и здраве, защото, който има здраве, има надежди, а който има надежди - има всичко.”

Заместник-кметът Галя Захариева прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев: „Щастливи сме да бъдем днес тук, заедно с Вас на Вашия празник. Радваме се, че и до ден днешен спазвате традициите и обичаите, които нашите предци са донесли със своя бит на тази земя, дала живот и поминък на поколения. Днес духът и атмосферата на този празник, отново доказват вашето родолюбие, неизменна вяра и готовност да съхраните и умножите духовната идентичност на това будно и красиво село. Приемете от името на Община Нова Загора и мое име и искрени пожелания за здраве, щастие, дълголетие и благоденствие на всички вас и вашите семейства.”

В празничната програма бяха включени изпълнения на дамска група при НЧ „Ст. Д. Сербезов 1928” „Пей и мечтай”; фолклорна формация „Аеда” при ШИ „Илия Аврамов”; Школа за народни танци „Всички стъпки” и индивидуални изпълнители- самодейци при читалището.

Още снимки от новината

002
003

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев