ГЕРБ: Успяваме в България

Моника Панайотова
08.07.2012 / 20:54

Няма по-демократично управление от нашето, което да се вслушва токова много в гласа на хората. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на отчетно-изборното общо събрание на МГЕРБ, което се проведе в Националния дворец на културата под мотото „Успяваме в България". Според министър-председателя правителството се нуждае от втори мандат за да завърши започнатите инфраструктурни обекти с национално значение, каквито са автомагистралите, скоростните пътища, железопътната инфраструктура и водоснабдителната мрежа. „Имате с какво да се гордеете от нашето управление и за какво да спорите с вашите опоненти. Бъдете по-активни и обяснявайте на гражданите какво правим. Това, че много хора излизат срещу вас означава, че сме силни и постигаме значими успехи”, обърна се към младежите Борисов. В речта си премиерът отличи Цветан Цветанов и Симеон Дянков като министрите, които поддържат основите на стабилността в страната, и изрази задоволство, че в екипите им работят много млади хора. Министър-председателят изрази задоволството си, че голяма част от министрите в кабинета му ще влязат в историята като най-успешните министри.

 

Бойко Борисов определи като цинизъм говоренето на Сергей Станишев за липса на демократичност в управлението. „БСП и ДСБ са една компания, която си разменяше властта. Сега не са доволни, че разбихме политическия им модел и на това се дължат нападките им срещу нас. БСП лъжат хората, карайки ги да събират хиляди подписи за АЕЦ „Белене”, а Станишев е можел реализира проекта с един единствен свой подпис под договора, но не го е направил, защото няма кой да плати 22 милиарда лева за него”, категоричен бе министър-председателят. Той изрази надежда, че новото ръководство на СДС ще ревизира политиката си на говорене единствено срещу ГЕРБ, защото това ще доведе до връщане на тройната коалиция на власт. Премиерът заяви, че се радва на това, че има Бойкометър, защото това е признание на работата му. „Няма Станишометър или Костометър, защото нищо градивно не са направили”, подчерта Борисов.

 

Младежите са нашият авангард и бъдещето на ПП ГЕРБ, обърна се към участниците в събранието заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. В словото си той подчерта, че ГЕРБ е национално отговорна партия, която дава равен шанс за развитие на всички български граждани. „Благодаря на членовете от структурите ни в Кърджали, Разград и Търговище. Нуждаем се от млади съмишленици от всички етноси и от всички области. В Кърджали имаме над 300 нови членове, които създават огромен потенциал за ГЕРБ там”, посочи Цветанов. Вицепремиерът благодари на председателя на МГЕРБ Моника Панайотова за политиката, която реализира младежката организация както в страната, така и в региона на Западните Балкани. „Моника е добър пример за младите хора, че могат да успяват в България. Искам да отлича и кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който стана единствения български политик, отказал се от председателство на парламентарна комисия, за да поеме ангажимент към своите съграждани”, подчерта Цветан Цветанов.

 

Председателят на МГЕРБ Моника Панайотова изказа благодарност на първо място към Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за свободата, която дават на младежката организация и доверието, което й гласуват. „Благодаря и на министрите, за това, че дават шанс на младежите да трупат опит и да се развиват”, заяви Панайотова. Пред делегатите и гостите на събранието тя представи и най-новата инициатива на младежкото крило на ГЕРБ. „Ще предложим на министър Делян Добрев под неговия патронаж да бъде основана награда за създадени добри икономически практики, която ще носи името „Успели в България”. По думите на преизбраният младежки председател екипът, каузата и новото мислене са в основата на успехите на МГЕРБ.

 

Приветствие към събранието отправи и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. „Младежите на България имате уникалния шанс да живеете в една нова среда. Гражданите дадоха власт на ГЕРБ да управлява и вие сте част от тази власт. Това е голяма отговорност, за която трябва да ползвате опита и на по-възрастните от вас”, посочи Цачева. Тя пожела на всички млади хора да останат такива по-дух и да постигнат много успехи.

 

Гости на отчетно-изборното събрание на МГЕРБ бяха и представители на европейските партньори на организацията. Председателят на Европейските студенти демократи /EDS/ Юрай Антал пожела на новия председател на МГЕРБ да се придържа към поетия път и да постига много успехи в работата. Представителят на фондация „Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев подчерта, че МГЕРБ има голяма роля в утвърждаването на десния политически модел в България, а представителят на фондация „Конрад Аденауер” заяви, че правителството на ГЕРБ има нужда от втори управленски мандат, за да продължи започнатото. Във видеообръщение към участниците в събранието, председателят на младежката организация на ЕНП Шаба Домотор отбеляза, че приоритетите в работата на МГЕРБ трябва да бъде борбата с младежката безработица, защитата на интересите на младите хора и запазването на ролята на ЕНП като водеща партия на европейската политическа сцена. Според Домотор МГЕРБ е лаборатория за политически кадри, чиято основна цел е да не допусне левицата на власт.

 

Отчетно-изборното събрание на МГЕРБ преизбра за председател на Националния изпълнителен съвет /НИС/ на МГЕРБ Моника Панайотова. Присъстващите над 1300 делегати гласуваха и промени в НИС. На мястото на Калин Захариев и Живко Тодоров, в НИС влизат Николай Николов от МГЕРБ – Враца и Силвие Ахмед от МГЕРБ – Кърджали. По време на събранието бяха гласувани и промени в Правилника за организацията и дейността на МГЕРБ.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев