Десислава Танева и представители на ГЕРБ-Сливен присъстваха на откриването на ЛОТ 3 на магистрала Тракия

---
12.07.2012 / 20:51

Министър-председателят Бойко Борисов откри новия участък от автомагистрала „ Тракия” – Нова Загора-Ямбол. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи водосвет със свещеници от сливенска епархия.

На откриването присъстваха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, областният управител на Сливен Марин Кавръков, общинският лидер на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов, кметове на населени места, общински съветници и др. Пускането в експлоатация на пътя става 52 дни преди официално обявения срок. Трасето е с дължина 35,7 км. Премиерът връчи разрешителното за ползване на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. Бойко Борисов изрази удовлетворение от факта, че магистралите дават поминък и възможности за привличане на инвеститори в този регион. Той увери, че въпреки проблемите с покритието на 17 км от ЛОТ 3, тя отговаря на всички изисквания. Освен това са спазени екологичните норми за безопасността на животните и прелитащите над магистралата птици. По трасето са поставени километри мрежа и шумозаглушителни панели.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова информира, че в магистралата са инвестирани 270 милиона лева. Строителството изцяло е финансирано с европейски пари.

Най-късно през пролетта на 2013 година ще бъде пуснат в експлоатация и ЛОТ 4. За по-малко от две години в България са построени 70 км нов магистрален път.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев