Габриела Михайлова стана шампионка в три турнира

Габриела Михайлова
24.07.2012 / 15:19

Младата тенисистка Габриела Михайлова представи успешно този месец Тенис-академия "Спорт палас"-Сливен и своя треньор Христоско Атанасов като стана шампионка на поединично в три турнира, провели се в Свиленград, Хасково и София. Участието й в тях бе реализирано с подкрепата на ГЕРБ-Сливен.

Габриела спечели титлата при девойките на Международния турнир по тенис до 16 години от най-високата първа категория на кортовете на ТК „Дема” в София, провел се от 15 до 21 юли. На финала Габриела се наложи над сънародничката си Петя Аршинкова с 6:2, 7:5. На турнира в Свиленград, който се проведе от 2 до 6 юли, тя зае първото място на сингъл и в игрите по двойки с Даниела Кабакова. На състезанието в Хасково – от 8 до 15 юли, също се нареди първа на сингъл и първо място при двойките.

Младата надежда в тениса ще участва в Европейско отборно първенство по тенис до 16 г. в Чехия от 31 юли до 4 август. Габриела Михайлова тренира от 7-годишна. Има амбиции да продължава упорито с тренировките и да се развива в спорта. Най-голямата й цел е да участва в турнири от Големия шлем. Надява се на добро представяне на българския отбор в Чехия.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев