Детски танцов състав участва в национален събор с помощта на ГЕРБ-Сливен

---
21.08.2012 / 18:31

ГЕРБ-Сливен подпомогна участието на Детски танцов състав „Черкешлийче” в Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка”, който се проведе в Стара Загора. Групата е към Народно читалище „Даскал Димитър Димов” в село Жельо войвода. Децата се представиха на ниво и получиха грамота за своето участие.

От читалището благодарят на областната организация на ГЕРБ за съдействието и предоставената възможност малките танцьори да се изявят на национална сцена. В детския състав членуват 40 деца от село Жельо войвода. Техен художествен ръководител е Васко Василев, а корепетитор – Стайко Стайков.

Националният тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка” тази година се провежда за седми път. Той дава сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации, както и на индивидуални изпълнители от цялата страна и се провежда на Старозагорски минерални бани. В околностите на баните се намира красивият природен феномен, наречен „Богородична стъпка” – вдлъбнатина на скалите, наподобяваща на следа от човешки крак и където водата никога не пресъхва. Място, използвано за светилище и определено за свято след приемането на християнството. Непосредствено до „Богородична стъпка” има изграден малък параклис, наречен „Рождество Богородично”.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев