Избраха българския евродепутат Мария Габриел за заместник-председател на ЕНП Жени

Мария Габриел
22.10.2012 / 14:13

На проведения Конгрес на ЕНП Жени в Берлин беше избрано новото ръководство на организацията за следващия тригодишен мандат 2012-2015 г. Участничките в най-висшия форум на женската структура на ЕНП гласуваха за председател, шестима заместник-председатели, генерален секретар и касиер, като за председател бе преизбрана Дорис Пак.

Българският евродепутат Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на ЕНП Жени с 32 гласа /само с един по-малко от първата номинация за зам.-председател/. Нейната номинация беше издигната от Жени ГЕРБ – България.

„Номинацията ми от ГЕРБ е голяма чест и отговорност пред мен. Изборът ми е оценка както за мен самата, така и за работата на ПП ГЕРБ в България и в Европа. Всъщност, позицията на заместник-председател на ЕНП Жени е една голяма възможност да продължа своята дейност и ангажимент за насърчаване на правата на жените в Европа, както правех и досега чрез работата си като координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенството на половете на Европейския парламент. Наистина бих искала да благодаря на колегите, които гласуваха за мен и да ги уверя, че ще заема тази позиция с цялата динамика и упорита работа, от които има нужда.”, коментира Мария Габриел след избирането й.

 

В Европейския парламент Мария Габриел е координатор на ЕНП в Комисията за правата на жените и равенство между половете. Освен това е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, на Комисията по петиции, на Специалната комисия по организирана престъпност, корупция и изпиране на пари, на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ – ЕС (групата на страните от Африка, Карибите и Тихоокенския басейн), зам.-член е на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Турция.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев