Цветан Цветанов: В ГЕРБ няма абсолютно никакви притеснения от готвения вот на недоверие

Цветан Цветанов
14.11.2012 / 11:42

В ГЕРБ няма абсолютно никакви притеснения от готвения вот на недоверие. Това ще бъде един добър информационен повод да запознаем опозицията с новия финансов програмен период 2014 – 2020 година и това, което прави правителството, заяви пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. „Нека да направим едно сравнение. Към 2009 г. бяха спрени всичките оперативни програми. Към 2012 г. имаме чувствително увеличаване на усвоените средства по оперативните европейски програми, които стигнаха до всички общини и дадохме възможност да развием съответните региони”, подчерта Цветанов. По думите му в момента правителството на ГЕРБ подготвя започване на преговори по новия финансов програмен период, за да може България да се възползва от солидарността на Европейския съюз.

„Разбира се, че проблеми има, но почти всички държави от ЕС имат сходни проблеми. Въпреки тези трудности, в условията на тежка финансова и икономическа криза се стараем действително да градим България и да реализираме много инфраструктурни проекти, използвайки тези европейски програми, които бяха пуснати след встъпването в длъжност на премиера Бойко Борисов с неговия екип”, категоричен бе Цветан Цветанов.

„В Сектор „Сигурност” са неутрализирани много сериозни групи, които са от тежката организирана престъпност: Килърите, Наглите, Октопода, Брендо с трафика на кокаин и всички останали организирани престъпни групи, които тормозеха обществото. Стараем се със законодателни промени да подобрим дейността както на съдебната система, така и на правоохранителната система”, посочи Цветанов.

 

В отговор на обвинението на БСП, че от ГЕРБ се намесват в избора на патриарх, заместник-председателят на ПП ГЕРБ заяви, че Сергей Станишев трябва да си припомни какво е правил неговият баща, когато е бил в комунистическа България и когато действително държавният апарат, в лицето на Българската комунистическа партия, искаше да има поглед и да проникне във всички възможни форми на Българската православна църква. „Самият факт, че когато ПП ГЕРБ откри и предаде цялата информация за досиетата за принадлежност към бившата Държавна сигурност, и се видя, че голяма част от митрополитите в България са принадлежали към въпросната Държавна сигурност, някои от тях отрекоха да са давали такива доклади. Това означава, че БКП, или по-специално бащата на Сергей Станишев, е участвал активно в този процес по овладяването и регулирането на всички процеси в Българската православна църква”, уточни Цветанов. „Ако той смята, че ние правим същото, греши, защото днес държавата е част от ЕС и част от евроатлантическите ценности, които, за голямо съжаление, при него, в миналото, не са били по този начин”, допълни Цветан Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев