Бойко Борисов: Цялата рода на Станишев през годините е допринесла за това да сме най-бедните

---
10.12.2012 / 17:52

Цялата рода на Станишев през годините е допринесла за това да сме най-бедните. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Нека говорят с Росен Петров” по БТВ. "Естествено е да бъдем най-бедният народ, защото ние продължаваме още да избираме бившата комунистическа партия в България. Продължаваме ДПС винаги да има 10% и да е балансьор в НС и да създава проблеми. Кога сме били по-богати в 100-годишната история на БСП. Колкото сме били по-приближени към социалистите, толкова е по-бедна държавата. Защо сега в Брюксел всичките бивш соцстрани се молим за кохезионната политика. Защото сме заварили руини", категоричен бе премиерът относно европейската статистика и информацията, че сме най-бедния народ в Европейския съюз.

 

По повод думите на Сергей Станишев, че ГЕРБ могат да си отидат по друг недемократичен начин, Бойко Борисов обясни, че комунистите вече веднъж са убили дядо му, така че приема много насеризно тези заплахи. „Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”, обяви Борисов. Той добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави председателят на ПП ГЕРБ. Той показа документи, уличаващи Станишев в лъжа, както по отношение на твърденията, че при тройната коалиция Европейската комисия не е спирала европари, така и за усвояемостта по еврофондовете. От документите става ясно, че през 2009 г. усвояемостта е била едва 0,4 млрд., а през 2012-а е 5 млрд. евро. Бойко Борисов опроверга и твърденията на Станишев за опразването на резерва, като съобщи, че по данни на БНБ в момента той е 6,5 млрд. лв., като България очаква още 1 млрд. от ЕК, при 7,7 млрд. завещани от предишния кабинет. „Станишев ни го остави на 7 милиарда и 700. Само че не беше платил 2 милиарда и половина по договорите, и беше вдигнал с един милиард пенсиите за година напред”, уточни Борисов.

 

Министър-председателят обясни, че прави всичко, което е правилно за държавата, независимо как това се отразява на одобрението към него. „Ако сега вдигна пенсиите и добавките, ще ми се вдигне рейтингът, но ще превърна държавата в това, в което си превърнаха държавите много колеги от други европейски държави. Виждаме какво става в други европейски държави - те са на ръба на фалита. По принцип образът на премиера е много обичан и много мразен. Всяко да или не създава чувство на любов или омраза, нормално е да е така", каза Борисов и поясни, че мисли и работи за новото поколение, за младите и дейните в държавата.

 

Премиерът коментира и срещата си с президента на САЩ, като каза, че посещението му при Барак Обама не е новина, защото е част от нормален работен процес. „Имаме активна външна политика, за нас това не е новина, че имаме среща с президента на САЩ. Когато Обама се обади да поднесе съболезнования за терористичния атентат в Бургас, се уговорихме веднага след изборите да се видим. Българските държавни ръководители са свикнали, когато ги поканят в Щатите, Брюксел, това да се представя като някакво огромно събитие, признание, кой знае каква случка. Докато за нормалните политици това са нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. Отиваме там при приятели и партньори”, каза още Борисов. Според него по време на срещата въобще не е ставало дума за шистов газ. „В момента САЩ имат може би три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват на друго място. Не само че им стига шистовия газ, а те утре ще искат и да ни продават газ”, прогнозира Борисов. Той добави, че американският президент е изключителен приятел на България и с него не са разговаряли за противоракетна отбрана (ПРО) на наша територия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев