ГЕРБ получи най-висок резултат в Сливен

Десислава Танева
08.06.2009 / 14:34

Област Сливен и област Габрово са регионите, в които ПП ГЕРБ е получила най-висок резултат в цялата страна. Това стана ясно на пресконференция на ръководството на ПП ГЕРБ Сливен по повод изборните резултати и убедителната победа на партията.

 

„ПП ГЕРБ Сливен участва за трети път в избори и за трети пореден път печели, заяви председателката на областната структура Десислава Танева. Това несъмнено е повод да сме доволни и да смятаме, че резултатите от евроизборите са добър старт, но за нас тепърва предстои най-важното изпитание – предстоящите парламентарни избори.”

 

Танева благодари на всички граждани, партийни членове, активисти и симпатизанти, гласували за ПП ГЕРБ.

 

Около 11% е преднината на ГЕРБ пред Коалиция за България в общините Сливен и Нова Загора, обобщиха от партията. В община Твърдица ПП ГЕРБ е на второ място, като губи от Коалиция за България със сто гласа разлика. Като голям успех Десислава Танева окачестви победата на ГЕРБ в община Котел, където преднината на партията пред Коалиция за България е около 250 гласа. Тя сравни активността на тези и предишните евроизбори, отчитайки, че на настоящите са гласували повече хора. Припомни още позицията ПП ГЕРБ за провеждането на двата вота в един и същи ден и заяви, че правителството трябва да отчете решението за избори в различни дни като погрешно.

 

От ГЕРБ определиха като изненадващ изборният резултат на ЛИДЕР в Твърдица.

 

„Не може да се заложи само на черния пиар и на манипулации от страна на политическите партии, каза в отговор на журналистически въпрос за предизборната кампания Десислава Танева. Това има обратен ефект и само нагнетяваш общественото мнение, хората се съмняват. Политиците трябва да бъдат по-почтени към хората."

 

На въпрос дали са купувани гласове в изборния ден Десислава Танева заяви, че според нея порочната търговия не е била толкова интензивна. "В щаба на ПП ГЕРБ получихме само два сигнала за купуване на гласове, обясни тя. Те бяха за политически партии, чиито имена досега не са били свързани с покупко-продажба на гласове. От тази гледна точка това бяха най-безинтересните избори. Очаквам съвсем друга ситуация на парламентарните. Влиянието на платения вот ще стане незначително, при условие, че се въведе задължителното гласуване."

 

"Забелязах три интересни факта на евроизборите в Сливен, каза пред медиите заместник-председателят на Общински съвет Сливен Марин Кавръков. За разлика от всички други кампании, сега беше направено всичко възможно да се снижи избирателната активност. Това е политически феномен - партиите в България да се стремят към ниска избирателна активност. Въпреки това, хората все пак излязоха. Това дава надежда, че обществото узрява.

 

Голяма изненада за мен е ниският резултат на ДПС. В Сливен те имат около 1200 гласа.

 

В квартал "Надежда", където живеят 6000 души, гласуваха едва 1800.

 

Партиите трябва да разберат, че чрез купуването на гласове, те вървят срещу себе си. Ако тази практика се спре, обществените настоения ще бъдат отразени максимално правилно."

 

Според Кавръков друга изненада на тези избори е вялата кампания на БСП.

 

Припомняме, че според ЦИКЕП в област Сливен ГЕРБ печели вота с 29.40% или 171 141 гласа; Коалиция за България е с 20.24% или 11 801 гласа;ДПС – 9.83%, 5 729 гласа; Атака – 13.40%, 7 810 гласа;Лидер – 7.67%, 4 474 гласа; НДСВ – 6.62%, 3 861 гласа; Синята коалиция – 5.21%, 3 037 гласа и "Ред, законност и справедливост" - 4.63%; 2 697 гласа;

 

ПП ГЕРБ спечели убедително изборите за европарламент в община Сливен. Това показа паралелното преброяване на ГЕРБ. При обработени 100% от протоколите и избирателна активност 31,43%, резултатите са следните: при 114 850 имащи право на глас граждани на областта са гласували общо 35 857 души. ГЕРБ води с 31,86%, следвани от Коалиция за България с 20,80%, АТАКА - 11,86%, ЛИДЕР-7,35%, НДСВ-7,91%, РЗС-5,58%, Синята коалиция-5,79%.

 

Очертава се и най-голямо предствителство на ЕНП, партията, в която членува ПП ГЕРБ в Европейския парламент.

Още снимки от новината

Десислава Танева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев