П О З И Ц И Я на ПП ГЕРБ

04.02.2013 / 17:20

ПП ГЕРБ категорично се противопоставя срещу поредния сценарий, задействан срещу лидера на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. За нас е ясно, че отново е задействан сценарият за подмяна на дневния ред. Този сценарий все повече заприличва на поредната уговорена политическа сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти.

Периодично преди избори, от 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет, до днес, когато отново настава предизборно време, в Интернет пространството се пускат подобни инсинуации, целящи единствено и само да удрят по авторитета на човека, който ги би 7 пъти на всички избори до сега.

В собствените си егоистични цели за политическо присъствие, опонентите ни за пореден път целенасочено, с компроматни похвати, се опитват да извадят от равновесие управлението на страната.

Не сме учудени от координираните позиции от представители на БСП и ДСБ. Ясно е, че започнатите реформи и усилията на премиера пораждат силна непоносимост в нашите опоненти. Очевидно е, че случващата се промяна във всички сфери от живота на българските граждани и реформаторската политика на ПП ГЕРБ, ужасяващо дразнят и червените, и сините, които се провалиха.

Все по-ясно става, че атаката, която се води срещу ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов, не е само политическа. Зад нея прозира засегнатия финансов ресурс на сивата икономика, пазен грижливо години наред от същите тези червени и сини.

Нека стане ясно обаче, че няма да позволим политическо изнудване, не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които си уреждаха срещи с оперативно интересни лица, които се съветваха с Октопода, днес да се опитват, размятайки поредния компромат, да всяват изкуствено напрежение.

Категорично заявяваме, че няма да позволим легитимно управление да бъде подменено с нелегитимни компроматни похвати за срив на доверието. Нека тактиците на този сценарий разберат, че главният им режисьор се провали за пореден път. Провали се 2005-та, когато Борисов без партия, излезе сам в предизборна битка и спечели убедително одобрението на софиянци. Тактиците се провалиха два пъти през 2007-ма, когато ПП ГЕРБ, водена от своя лидер Бойко Борисов, спечели европейските и местни избори, въпреки че беше задействан същият този сценарий. Провалиха се и 2009-та, когато българското общество свали доверието си от тях. Провалиха се и 2011-та, отново два пъти, ГЕРБ спечели убедително и местния и президентския вот.

След като ГЕРБ наруши интереса на кръга олигарси в държавата, след като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика, след като ГЕРБ върна доверието на Брюксел, след като обявихме безкомпромисна битка срещу организираната и икономическа престъпност, не се учудваме от компроматния модел, задействан отново преди избори. За нас е ясно, че опонентите ни нямат друг полезен ход – когато нямаш аргументи, използваш компромати. Със съжаление констатираме, че предизборната надпревара за пореден път ще се води в полето на компроматната война.

В заключение, за нас е повече от ясно кой има политическа изгода от задействането на този сценарий отново. Остро осъждаме опитите за подмяна на дневния ред с инспирирани скандали и агентурни методи. Подкрепяме усилията на правителството и премиера за осигуряването на по-добър живот на българските граждани, категорично заставаме зад всяко едно негово действиe и заявяваме, че няма да се поддадем на провокации.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев