Бойко Борисов: Щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил

Бойко Борисов
06.02.2013 / 12:13

За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил. Сега вече целта е да бъдем изкарани всички маскари – в смисъл и Борисов бил агент. Това каза пред журналисти министър - председателят Бойко Борисов по повод разсекретените документи. По думите на премиера това е цялата организирана схема за дискредитация срещу него, но няма как тя да успее. „Ако има 0.00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности”, обясни Борисов. Според него докато не бъде осъден тежко някой за публикуване на секретни документи, практиката на компроматите няма да спре. „ГЕРБ да си спомняте да е извадил документ срещу някой, срещу някой от опозицията да е изтекъл някакъв материал? За всички избори досега съм минавал през такъв етап. За всички, което дава възможност на хората да оценят срещу какво се борим. За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил и то интереси в полза на хората. Това е проблемът”, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ.

 

Бойко Борисов обясни, че причините секретните документи за „Буда” да излизат точно сега са спирането на АЕЦ "Белене" и това, че той е станал мотор за проекта "Набуко". „Защо сега? Две много важни неща – това, че реално ние спряхме АЕЦ „Белене” и накърнихме много интереси и това, че аз станах мотор на проекта „Набуко”. Това са двете неща, които ги извадиха от равновесие и избързаха да го пуснат сега” заяви премиера. Според него същите кръгове, от които изтича информацията сега, са се опитали да я публикуват и преди 2 години, но тогава не е имало избори и тя не е била интересна. „Няма какво да правят, изборите идват. Не помните ли какво правеше Бриго Аспарухов, Татяна Дончева преди избори, компроматите, които излизат. Когато ние дойдохме на власт, излязоха 9 доклада срещу Сергей Станишев и тогава един гражданин ни донесе най-секретния доклад, който го е намерил на улицата или където беше. Ако прокуратурата беше работила така, както трябва и аз винаги в случая съм заставал на страната на Станишев, тези доклади са дошли при него и той ги е дал на службите да работят. После ги е забравил, те са се скатали умишлено, за да може като дойде нова власт – ето ти един компромат. В други държави по закон Станишев ще влезе за 10 години в затвора”, обобщи Борисов. Според него е логичен въпросът защо офицерът Младен Георгиев се връща в МВР на работа, когато премиер става Сергей Станишев, а министър на вътрешните работи Румен Петков. „Когато службата ДАНС се организира, съответно Младен Георгиев отива в ДАНС. Това става по времето на управлението на Станишев. Никаква моя намеса. Той заема висш пост по времето на Станишев и Румен Петков”, припомни министър - председателят. Борисов посочи, че сега темата се върти през медиите на г-жа Йосифова, а всички новини от разсекретяването на стенограмите и СРС-ата за стотици милиони кражби са потънали и за тях не се говори.

 

Според министър - председателят, причината да бъде наблюдаван от службите в края на 90-те е, че Иван Костов и Атанас Атанасов са искали да разберат подробности за Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, с които той е работил в професионален план. „По едно и също време аз, понеже бях добър професионалист, ме бяха предпочели за охрана и двамата – Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. Костов и Атанасов ги тресеше такава треска дали царя ще се яви на избори или само ще идва и ще си ходи, че имаше зверски натиск да разберат за това. Понеже с Кирил Радев се познавахме, с покойния Рангел Геровски в БОП-а, тогава работеше оперативен офицер, аз му бях ръководител на дипломната работа в пожарната и познавах тези момчета там. Обикновено търсеха да намерят някакъв контакт, да разберат, защото само аз ги возих – аз и Тодор Живков, аз и царят. Пътуваме с часове, с дни. Дали нещо не съм разбрал, дали ще се явява или не. Викан съм тогава и в ресторант Олимп, само и само, ама най-приятелски, така и така кажи”, поясни Бойко Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев