Мирослав Найденов и Десислава Танева откриха изложението по пчеларство в Плевен

Мирослав Найденов и Десислава Танева
08.02.2013 / 12:31

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева присъства на 11-тото изложение по пчеларство в Плевен. Заедно с министъра на земеделието Мирослав Найденов прерязаха лентата при тържественото откриване на проявата. Участниците са 130 от над 16 страни.

Министър Найденов информира, че се разширява обхвата на програмата за пчеларите, а в бъдещия програмен период е извоювано правото на пчеларите да бъдат директни бенефициенти на европейски средства за укрепване на сектора. „Като държава ще направим всичко възможно да заемем тези запазени ниши на българския мед, който е неподражаем, от най-висок клас и заслужава своето място заедно с българското розово масло и киселото мляко като символи на България”, каза министърът на земеделието.

В изложението участват и сливенски фирми – производители на пчеларско оборудване и пчелари. Някои от тях заявиха, че развиват своята дейност с работа по европейски програми.

По време на изложението се състоя представяне от дирекция "животновъдство" на МЗХ на новостите в Националната програма по пчеларство за периода 2011-2013 г. и начините за кредитиране от ДФ „Земеделие”.

По-късно, заедно с министър Найденов, Десислава Танева ще вземе участие и в заключителната част на Националната среща на земеделските производители в България, която се провежда на Златни пясъци.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев