Среща на ГЕРБ със сливенски културни дейци

среща КДК
18.06.2009 / 09:06

Кандидат-депутати от листата на ПП ГЕРБ Сливен се срещнаха снощи с представители на сливенската културна общественост в КДК. Със сливенските културни дейци разговаряха водачката на пропорционалната листа на партията и мажоритарен кандидат Десислава Танева, кандидат -депутатите Юлиана Колева, Бисерка Василева, Галя Ченкова и общинския съветник от ПП ГЕРБ Марин Кавръков.

Десислава Танева запозна присъстващите с кандидат-депутатите от листата на ПП ГЕРБ за национален парламент. Тя заяви, че всеки един от тях е професионалист в сферата, в която работи и макар да не са професионални политици, ще работят за развитието на града. „Всеки от нас може да допринесе с нещо за положителна промяна в българското законодателство, заяви Десислава Танева. Само промяната на правилата може действително да доведе до промяна в мисленето, в манталитета на хората.” Тя обеща, че ГЕРБ ще води позитивна кампания, няма да заложи на черния пиар и копроматната война, въпреки, че всички останали опоненти на партията вече го правят.

Като голям проблем Танева окачестви ниската избирателна активност. „Аз ще работя за въвеждането на задължителното гласуване, каза тя. Знам, че много хора ще ми опонират, но е крайно време да се въведе административна мярка, за да се спре порочната практика на платения вот.” Десислава Танева призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват и да подкрепят партията, защото борбата ще бъде много оспорвана. Тя даде пример с кандидатите за мажоритарния избор, които в Сливен са в изключителна подкрепа за БСП.

„Българската политическа класа е много длъжна на хората по отношение на законодателството”, каза третата в листата на ПП ГЕРБ Юлиана Колева, председател на Сливенската адвокатска колегия. Според нея липсват елементарни части в определени закони, които всъщност са решаващи. Тя обори мнението на свой събеседник, че в България съдебната система изцяло липсва и заяви, че са нужни воля и разум, за да заработи.

Директорката на елитната сливенска природо-математическа гимназия и кандидат –депутат от листата на ГЕРБ Бисерка Василева заяви, че образованието и приоритет в политиката на партията. „В политическата програма на ГЕРБ се мисли за развитието на децата още от детската градина, каза тя. Мисли се за децата със специални потребности, за децата от социално-слаби семейства и най-вече за това как всички те могат да се реализират в България.”

Още снимки от новината

Среща КДК
Среща  КДК

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев