Красимир Велчев: С цената на кръв и с цената на жертви по улиците, ние няма да останем на власт

Красимир Велчев
20.02.2013 / 12:35

С цената на кръв и с цената на жертви по улиците, ние няма да останем на власт. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод оставката на правителството", цитиран от Агенция Фокус.

„Ние по демократичен начин сме взели властта и я даваме по демократичен начин. А не както някои заявяваха – с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем”, коментира Велчев.

„Това, което каза премиерът - няма полза от това да останем на всяка цена още 3-4 месеца на власт. Дошли сме на власт по желание на народа и ще дадем възможност като в демократична страна отново хората да кажат своя глас – дали подкрепят тези, които подстрекават към размирици. Лично аз смятам, че зад ексцесиите, защото едно е да има протести и хората да кажат мнението си, но да се лее кръв по площадите, няма да допуснем. Това го правим в името на социалния мир”, коментира Велчев.

„Има голямо желание за взимане на властта от някои политически сили, така че нека да си направят кабинет, да си проведат избори, за да не кажат, че ние манипулираме изборите.

„На 140-годишнината на Левски да се правят такива ексцесии по улиците, да се опорочава българската памет, аз смятам, че е недопустимо”, каза Велчев.

По думите му нови избори ще решат проблемите на хората.

На въпрос дали е изненадан от оставката на кабинета, Велчев заяви, че не е.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев