Десислава Танева:"Благодарим за подкрепата! Ще работим за Сливен!"

пресконференция ПП ГЕРБ
06.07.2009 / 18:25

„Благодаря на всички граждани на областта, които гласуваха за ПП ГЕРБ. Доволни сме от категоричната победа и признавам, че тя беше очаквана.” Това каза днес на пресконференция Десислава Танева, спечелила мажоритарния вот в Сливенско, по повод забележителната победа на партията на парламентарните избори. На срещата с журналисти присъстваха и бъдещите депутати от ГЕРБ Сливен в народното събрание Диан Червенкондев и Юлиана Колева.

„Радвам се, че хората оцениха качествата на участниците в нашата листа и получихме толкова силна подкрепа. За радост, все още разумът надделява в нашето общество и въпреки големите усилия на конкурентите, платеният и манипулиран вот не можа да обърне резултатите.”

Десислава Танева определи кампанията на партията като успешна, за което достатъчен показател са резултатите. „За пръв път ПП ГЕРБ в община Твърдица става политическа сила, акцентира тя. В община Нова Загора ГЕРБ печели с повече от 50%. В община Котел сме втора политическа сила след ДПС, но с голяма преднина пред основния ни конкурент БСП.”

Танева допълни, че е доволна от позитивната кампания на ГЕРБ в областта. „Ние не омръзнахме на хората с непрестанни медийни изяви, безкрайно говорене, цели страници със статии и снимки. Срещнахме се с много хора, представихме се и бяхме разпознаваеми.”

”Освен еуфорията около голямата победа, ние ясно съзнаваме, че тези резултати са огромна отговорност, каза още Десислава Танева. Всеки от нас иска и ще работи за обещанията, които е дал. Надявам се, че след четири години обществото ще гласува за нас, защото сме свършили нещо за него.”

Другите двама бъдещи депутати от ГЕРБ – Сливен Юлиана Колева и Диан Червенкондев споделиха, че за тях резултатът от изборите също е голяма отговорност и благодариха на гласоподавателите за доверието. Те заявиха, че ги чака сериозна работа в националния парламент, но задължително ще останат сливналии и ще държат непрекъсната връзка с града. Ще бъде открита и приемна за граждани.

Тримата народни избраници обещаха, че няма да гласуват с чужди карти в парламента. Те обявиха, че дори имат предложение за въвеждане на нови технологии, които да прекратят тази порочна практика.

От пресконференцията стана ясно, че на мястото на Десислава Танева в общинския съвет ще влезе следващия в листата на ГЕРБ – Андрея Андреев, който е председател на Камарата на занаятчиите в Сливен. Предстои да бъде избран и нов председател на Общинския съвет.

Припомняме изборните резултати в област Сливен: след преброяването на 100% от бюлетините в Районната избирателна комисия при партийния вот ГЕРБ печели 41.27% или 40 912 от гласовете, Коалиция за България - 22.75% или 22 552 гласа, Атака - 10.49% или 10 397 гласа, ДПС - 9.07% или 8 988 от гласовете на избирателите в област Сливен, НДСВ и Синята коалиция са получили подкрепата съответно на 3 945 и 3 871 от гласовете на избирателите. При мажоритарните кандидати победител е Десислава Танева от ГЕРБ с 42.17% подкрепа или 39 409 гласа. Мажоритарният кандидат на Коалиция за България Асен Гагаузов е подкрепен от 26.79% или 25 040 гласоподаватели.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев