По предложения на ГЕРБ-Сливен са направени промени в плана за бюджет

---
04.04.2013 / 17:07

Бюджетът на община Сливен за 2013 г. бе приет на заседание на Общинския съвет днес. „За” гласуваха 34 общински съветници, двама – „против” и нито един „въздържал се”. Председателят на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен – Димитър Митев мотивира решението на групата да подкрепи проектобюджета. Той подчерта, че е постигнат консенсус след множество разговори с общинската администрация за предложението на ГЕРБ в бюджета да бъдат включени приоритетни обекти, по които да се работи през 2013 г. „Трябва да знаем за какво ще плащаме тази година. В проекта е отбелязано изграждането на кръгово на „Розова градина”, зала „Сливен”, детски площадки. Защо поискахме този списък? Защото беше смущаващ фактът, че са сключени нови договори за 6 милиона и от тях веднага са платени два и половина милиона, което буди съмнение за чистоплътността на тези договори”, каза Митев.

Друго постигнато съгласие по предложение на ГЕРБ е на следващо заседание кметът да изпълни своето задължение по чл. 8 от Закона за общинската собственост, като даде списък на земите в населените места, които се дават под наем, или бъдат продадени и над 30 процента от средствата да отиват за съответното населено място.

„Това са основните мотиви да гласуваме „за”, а и не смятаме, че трябва да се оправдавате с нас пред фирмите, че не се разплащате с тях, защото ние не гласуваме”, каза още Димитър Митев. Той критикува отново общинската администрация за голямата сума пари, която плаща на фирми и медии за имиджа на кмета. „Ще продължаваме да следим всеки лев, който се дава за медиите. Не сме против медиите, но да се дават пари за излишни неща – не сме съгласни.

Много внимателно ще наблюдаваме какво става през годината”, добави председателят на ГОС на ГЕРБ-Сливен.

Общинският съветник от ГЕРБ и член на комисията по финанси Васил Йовчев заяви, че ще гласува „против” бюджета, защото няма особена промяна и макрорамката остава същата. „Това е бюджет, който ще изстиска последните резерви на общината. Няма да предложи спазване на никаква финансова дисциплина. Не виждам резон защо Сливенския бюджет от 92 милиона лв. е по-голям от бюджета на Русе – 86 млн. и на Плевен, където бюджета е 66 милиона. Единственото обяснение е висок бюджет – високи разходи. Ще продължат да се увеличават дълговете на общината. Това ни очаква”, каза Йовчев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев