Десислава Танева и Станка Златева се срещнаха с жителите на Тополчане

---
01.05.2013 / 09:49

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за област Сливен Десислава Танева и кандидатите за народни представители Станка Златева и Даниела Павлова се срещнаха с жителите на село Тополчане. Десислава Танева представи листата на партията, постигнатото по време на управлението на ГЕРБ и програмата за следващ управленски мандат. Тя акцентира върху изпълнените ангажименти в сливенски регион, направеното със съдействието на народните представители от ГЕРБ в 41-то Народно събрание и приоритетите през следващите четири години.

Тя информира, че за новия програмен период по програма „Околна среда”, село Тополчане е заложено за възможен бенефициент за изграждане на канализация и пречиствателна станция. „За да стане това, трябва да се възложи работен проект от местната власт, който да получи всички строителни книжа и след 1 януари да бъде входиран в МОСВ за одобрение и да се изпълнява. Така до края на следващ мандат Тополчане може да приключи със значително подобрение на инфраструктурата, включително и в ромския квартал”, каза Танева.

На срещата стана ясно още, че за първи път, след 2014 година село Тополчане, както всички села в общината, могат да бъдат бенефициенти по втори стълб от Програмата за развитие на селските райони. Те могат да кандидатстват за отпускане на средства за инвестиции, които биха подобрили социалния живот на селото – за читалище, за пенсионерски клуб, социален дом, компютърна зала и др. Десислава Танева поясни, че като работна инициатива това може да стане само от местната власт. Тя препоръча на жителите на село Тополчане да обсъдят приоритетите си и да предложат на общинската администрация и да изискват с какъв проект да се кандидатства.

Водачът на сливенската листа на ГЕРБ каза, че по първи стълб от Програмата за развитие на селските райони от правителството на ГЕРБ са договорени 2,5 милиарда евро повече, което ще позволи по-високи субсидии на площ. Тя информира, че системата за подпомагане се запазва на декар обработваема земя.

 

Във връзка с установяването на необлагодетелстваните площи в България тя заяви, че ако избирателите отново гласуват доверие на ГЕРБ за следващ управленски мандат, ще се работи в посока увеличаване на необлагодетелстваните райони.

„Ако ГЕРБ получи нов мандат, нашата политика ще бъде продължаване на насочване на национални средства с предимство към животновъди, овощари , зеленчукопроизводители и като допълнителна подкрепа на малките фермери”, каза още Десислава Танева.

Тя допълни, че продължава мярката за млади фермери, а допълнителен вариант ще бъде предоставянето на помощ в рамките на 70 000 евро на малки земеделски производители за развиването на други дейности в населените места.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев