ДПС води агитация на турски, гони съветник от ГЕРБ на събор в Ябланово

---
06.05.2013 / 16:54

Безпрецедентна агресия и некоректно отношение демонстрираха представители на ДПС спрямо ГЕРБ по време на традиционния събор „Герлово пее и разказва”, който се проведе на 5 май в село Ябланово. Мероприятието се организира от Община Котел и за провеждането му е гласувано отпускането на средства от общинския съвет. Въпреки това, ДПС превърна събора в своя предизборна проява. На предварително изградената сцена бяха поставени плакати и балони на ДСП. По-късно пристигна делегация, начело с лидера на партията и членовете й (с рекламни шапки на ДПС) бяха настанени на официалната трибуна. Въпреки отправената официална покана към кандидата за народен представител от ГЕРБ Марин Кавръков, кметът на селото Джемал Чобан (ДПС) безцеремонно го подкани да се оттегли. Други представители на ДПС избутаха общинския съветник от ГЕРБ Хасан Караюсуфов и го изгониха от официалната трибуна, защото носи шапка с надпис ГЕРБ. Караюсуфов показа своята карта, с която удостоверява, че е общински съветник, заяви, че е гласувал за отпускане на средства за провеждането на събора, но агресивно бе изблъскан извън загражденията.

Програмата на събора беше прекъсната от изявления на представителите на ДПС. Посланията съдържаха откровени лъжи и внушения срещу ПП ГЕРБ и личността на лидера Бойко Борисов. Присъстващите на събора станаха свидетели на грубо нарушение на закона. Председателят на ДПС Лютви Местан произнесе своята реч изцяло на турски език, с което наруши чл. 133, ал. 2, от Изборния кодекс, който гласи, че предизборната кампания се води на български език. Нарушение на закона извърши и кметът Джемал Чобан, който откри предизборното мероприятие на ДПС на турски език. Водачът на листата Янко Янков беше сред гостите, които говориха на български език.

ПП ГЕРБ категорично се противопоставя на опитите да бъде дискредитирано досегашното управление, да се манипулират жителите на село, което до сега се спрягаше за бастион на ДПС, а симпатизантите на ГЕРБ стават все повече. Изключително непочтено е да се приписват заслуги, които не са дело на партията на Доган. В свое прессъобщение ДПС заявява, че жителите на Ябланово са благодарили за всички грижи, които са положени за качеството на живот в селото, сред които реализиране на проекта за водоснабдяване. Това е категорично заблуждаване на общественото мнение, тъй като реализирането на проекта изцяло е дело на ПП ГЕРБ и завършен с изключителната подкрепа на зам.-председателя на партията и председател на Предизборния щаб Цветан Цветанов. Години наред хората от една от махалите на Ябланово нямаха достъп до вода. След намесата на народния представител от ПП ГЕРБ в 41-то НС Десислава Танева и областния управител Марин Кавръков, водният проблем беше решен и за първи път местните хора вече имат вода, но не благодарение на ДПС. За пореден път тази партия доказа, че манипулира своите избиратели, изгражда предизборната си кампания върху лъжи и въвежда хората в заблуда. Неоправдано е поведението на кмета на селото, който проявява политическа дискриминация и насажда страх у местните хора, които открито искат да се дистанцират от политиката на ДПС.

По време на събора, кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ Марин Кавръков и Станка Златева се срещнаха с жители на село Ябланово, със симпатизанти и членове на партията. Те бяха радушно посрещнати в предварително изградената шатра на ГЕРБ и приемаха пожелания за успех на парламентарните избори на 12 май. Станка Златева поздрави момчетата, които се включиха в традиционните борби в рамките на събора.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев