Бойко Борисов: Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство

Бойко Борисов
12.05.2013 / 17:12

Гласувам за това, което правим от 15 години - ред, сигурност, строителство и срещу тези, които 20 години правиха безобразия в държавата. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след като гласува в 78 СОУ в кв. „Банкя”, предаде Агенция „Фокус”. Бойко Борисов беше приветстван със скандирания "Бойко". Днес от това, което чувам, социологическите агенции дават, че сме първа политическа сила. Това не ме учудва, защото сме направили много, каза Борисов.

На въпрос за вчерашния скандал с бюлетините, Борисов обясни: Хората, които са завършили в училищата на ДС и КГБ, учиха как се правят компромати, как се влияе на общественото мнение. Аз бих говорил като главен секретар. Казват, че имало печатници за бюлетини и за протоколи. Едната била на общински съветник от ГЕРБ, другата - на кандидат за депутат от БСП. Казват, че там били намерени бюлетини, в самата печатница, където по закон трябва да бъдат, посочи Бойко Борисов. Слушах внимателно Марин Райков като служебен премиер. Ако са останали малко оперативни работници в службите - задавам един въпрос. Как бих постъпил аз, ако бях главен секретар. 350 000 бюлетини, за които говорят, представляват палет, който няколко човека сами не могат да повдигнат. Тези палети са под непрекъснато видеонаблюдение и полицейска охрана. Допускаме вариант, че някоя партия решава да прави измама. Ние сме задържали тонове наркотици по този начин - минава един полицай, преобличат го, слага се джипиес на палета и днес, по някое време, тези палети трябва да отпътуват за някои градове и секции. Джипиесите показаха къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на Прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора, в различни градове и секции, които вече са попълнили бюлетините - за БСП, за ДПС. Така, както задържаха във Враца, но мълчаха, че са за ДПС. Във Варна бяха за ДПС и БСП, но мълчаха. Вчера, тези хора, ако са били професионални, щяха да ги пуснат да излязат, да ги проследят, каза още Бойко Борисов.

 

Ако бяха си провели както трябва операцията, днес щяхме да знаем всичко. Целта е била вдигането на този шум и на инсинуациите, които вървят. До вчера никой не знаеше, с изключение на една телевизия. Днес можеше да ни зарадват, че са задържали цялата престъпна група, която е организирала всичко това. Толкова е елементарно, слагаш джипиесче, проследяваш палета, виждаш хората, хващаш бюлетините попълнени, виждаш на кой номер 5 е сложено в бюлетината и казваш – коя е партията, каза Борисов.

 

Обвинявам тези, които по най-непрофесионалния начин, събуждайки подозрения в обществото, го направиха. Обвинявам тези, които в деня на размисъл, когато всички мълчаха, си направиха невероятна истерична реклама.

Тези избори минаха под тежките непрекъснати активни мероприятия срещу ГЕРБ. От А до Я. Като се започне с подслушванията, които до ден днешен никой не си е изяснил за какво става въпрос. Освен срещу нас, има ли срещу друг компромат; има ли срещу други партии. Вижте как са се обединили всички срещу нас, каза Борисов.

Аз твърдя, че те са били за БСП и за ДПС, тези бюлетини. Ако е имало професионална работа на наблюдаващия прокурор, Роман Василев трябва да потърси отговорност – защо са провалили операцията.

Който спечели изборите, отсега да знае, че има моите поздравления. На тези, които спечелят, желая веднага да направят правителство. Хората да се хванат на работа, защото тази работа нас чака, никой друг. На въпрос – дали е разочарован от нещо, Борисов каза: Не вярвах, че ще се стигне до такива крайности, до такава мръсотия. Изпаднаха в истерия. От утре пак сме хора, пак сме същите. На власт, в опозиция, държавата е обща, на всички хора. Виждам истеризирани хора, всеки платил, да тичат, да крещят, анархия. Всяка партия може да направи същото. Така ли ще управляваме?”, каза Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев