Бойко Борисов: ГЕРБ ще поиска касиране на изборите заради опорочаване на деня за размисъл

---
16.05.2013 / 16:41

„Днес или утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня за размисъл. Надявам се, че Конституционният съд също да се произнесе колкото може по-бързо“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централаъа на партията. По думите му най-добре е да се проведат нови избори. „В конфигурацията, в която са четирите политически партии в момента, не би могло да се направи правителство. Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец - месец и половина. Нищо по-лошо няма да стане, от това, което е в момента през това време. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят. Хората предпочитат мен пред Орешарски, показват всички социологически агенции. Сидеров изглежда е забравил, че него и сина му го биха тези партии, които той смята да подкрепи. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че ще се строи "Белене", ДПС не иска, "Атака" е за. По важните теми партиите БСП и ДПС и Атака са на различно мнение. Единственото, което виждам, че могат да направят, е да се вземе голям заем, който за година - година и половина да изхарчат. Ако това се направи, Господ няма да може да спаси България“, подчерта Борисов.

„Благодаря на всички наши симпатизанти, на всички българи, на всички, които ни подкрепиха. За първи път в новата ни история политическа партия печели за втори път парламентарните избори“, заяви Бойко Борисов. Според него първото място на ГЕРБ е истинската оценка за работата на правителството на ГЕРБ през последните 4 години. „Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84 и то - много повече, каза Борисов. В София се срещнах челно с лидера на ПЕС Сергей Станишев и го победих. Когато ГЕРБ побеждава, побеждаваме и ПЕС“, подчерта Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ представи разпределение на гласувалите за ГЕРБ и Коалиция за България по образование: Висше образование - 36,4% за ГЕРБ, 24,7% за БСП. Основно образование 20,6% за ГЕРБ 30,6% за БСП. В по-ниско от основното образование категорично ни побеждават със 17% за нас, 40% за БСП. Борисов представи статистики и по етнически признак, и по признак населено място. „Българите в чужбина, в САЩ, в Европа, в Русия, са едно към 4 - 5, в полза на ГЕРБ. Само в Турция са повече за ДПС. В чужбина 23 000 са гласували за ГЕРБ; 4000 за БСП. Тези хора не искат друга партия, освен ГЕРБ“, категоричен бе Бойко Борисов. Той съобщи, че до този момент не е разговарял с който и да е политически лидер. “Четири години социологическите агенции даваха, че ГЕРБ е първа политическа сила, и тя си остана първа политическа сила. Австрийската фирма даде същите резултати, каквито и нашите социологически агенции, и ЦИК. Не знам как може да загубиш едно състезание и да се обявяваш за победител, като разликата е доста депутати. Ние сме допуснали много грешки, които сме си ги признали. Направеното, плюс грешките, прави над милион избиратели“, посочи Борисов.

 

Председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че в деня, в който депутатите положат клетва в парламента, Цветан Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитета. „Ако Конституционният съд не се е произнесъл да бъдат касирани изборите, ще предложа правителство на малцинството, защото съм длъжен заради този над един милион българи, които са застанали зад нас, каза Борисов. Когато говорят за програмно правителство и има партия победител, беше елементарно да поискат среща. Че има сценарий да ни унижават, всичко това се знае. По този начин не могат да ни унижат, защото българският избирател ни гласува първото място”, обясни Бойко Борисов. Той уточни, че ще предложи правителство на малцинството, защото е длъжен за това на над 1 милион българи да им предложи кабинет. Както винаги, той ще е експертен“, каза още Бойко Борисов. „Аз съм бил главен секретар, бил съм два пъти кмет на най-големия експерт, бил съм и премиер. От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт. Правилно е, ако се прави кабинет, в тази най-тежка ситуация, Станишев да си поеме премиерския пост“, подчерта Бойко Борисов. Според председателят на ПП ГЕРБ е най-добре при следващи избори БНБ да си отпечата и разпространи бюлетините. „ГЕРБ ще направи кабинет на малцинството, знаейки, че той няма да бъде приет.

Победихме иконата на БСП в Пловдив Стефан Данаилов - категорично, и в София Сергей Станишев – категорично. В условия на безпрецедентна компроматна война, ние удържаме и то с много депутати“, посочи Борисов.

 

„Господ ни е свидетел, нищо общо нямаме с тази печатница. Ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да било, в каквито и да е поръчки. Няма как протоколите да се печатат при кандидат за депутат, който е от БСП, а бюлетините - при някой, който аз не познавам, каза Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ има 1600 общински съветници и няма как да познава лично всичките тези 1600 общински съветници.

 

„Там, където бяха метежите, сега бием категорично. Хората, като си помислят, че идва нова такава коалиция, и ние им ставаме най-милите. Всички социологически агенции през цялото време даваха, че ГЕРБ е най-голямата партия. Във всички избирателни секции, до една, представители на опозицията са мнозинство. Как там ще се подменят бюлетините, като там представителите на опозицията са болшинство“, попита Борисов. По думите му той никога не е допускал партийни лидери да излизат и да говорят, когато зад гърба им има номера на бюлетината в деня за размисъл, каза Борисов по повод опорочаването на деня за размисъл.

 

„Никога няма да се възползвам от имунитета си. Ще взема решение, което да съответства на обществените очаквания. В момента, в който се закълна като законно избран депутат от Благоевградски МИР, защото ще вляза от там, ще внеса веднага искане за сваляне на моя имунитет. За да няма никакви спекулации и продължаване на това репресивно поведение спрямо мен и политическата партия“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му във всичко, което е правил, се е водил само от интересите на държавата и българския избирател. „Всички твърдения в деня за размисъл бяха, че собственикът на печатницата е близък на Цветанов. Този човек не съм го виждал. Категорично нямаме отношение към процедурата, която е извършена, този, който я е спечелил и договорът, който е подписан“, каза Цветан Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев