Десислава Танева: ГЕРБ е победител в сливенска област

Десислава Танева и Галя Захариева
17.05.2013 / 18:52

Политическа партия ГЕРБ е победител за област Сливен на парламентарните избори от 12 май. Това обяви на пресконференция Десислава Танева, избрана за народен представител от ГЕРБ-Сливен. За община Сливен имаме около 4 000 гласа, или 30 процента увеличение на подкрепата, в сравнение с последните местни избори, каза тя.

Танева благодари на всички граждани, които са гласували и подкрепили партията, на екипа от предизборния щаб и всички симпатизанти и членове на ГЕРБ.

„Очаквахме трети мандат и много съжалявам за Станка Златева, която е един изключително честен и открит човек, че не успя да влезе в парламента. Ще подкрепям с каквото мога идеите, които тя иска да се реализират в полза на сливенски регион”, каза Десислава Танева. Според нея най-слабите точки като резултати в община Сливен са селата, особено където има концентрирано етническо население. Десислава Танева бе категорична, че в деня за размисъл е имало сериозно погазване на закона и смята, че е било необходимо специалистите да обяснят процедурите за гласуване. Тя подчерта, че ГЕРБ-Сливен проведе позитивна кампания и се постара посланията да стигнат до повече хора. По време на предизборните срещи много хора са поставяли въпроса за въвеждане на задължителното гласуване и въвеждане на образователен ценз за гласуване.

Десислава Танева се надява, че в следващия мандат, заедно с Галя Захариева, ще успеят да реализират идеите си за сливенски регион, въпреки сегментирането на парламента. „В момента ситуацията е всички срещу ГЕРБ. Вървим към това два политически опонента - ДПС и Атака, да се подкрепят взаимно и политиките в следващия парламент очаквам да са конфронтация срещу ГЕРБ, а не търсене на допирни точки. Ние сме отстоявали и ще се опитваме да отстояваме нашите позиции”, допълни Десислава Танева.

Тя коментира, че бяхме свидетели на безпрецедентно агресивна предизборна кампания, която доведе до по-ниска избирателна активност. Галя Захариева подчерта, че това е причината и за резултата в Нова Загора, който е по-нисък от очаквания. „ Въпреки компроматите, които ежедневно се лееха в национален план, хората в нашата област оцениха направеното от ГЕРБ, а в община Сливен – това, което е направено от Десислава Танева като народен представител в предишния парламент. Най-висока е подкрепата в община Сливен”, каза Захариева.

 

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев