Бойко Борисов: Всеки ден на това правителство означава десетки милиони загуби

Бойко Борисов
04.07.2013 / 12:24

Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби. Това каза пред Агенция “Фокус” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По отношение на предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период, Бойко Борисов заяви: „На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря; хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър (виждате, че научават от пресата)”, каза Бойко Борисов.

Използвам случая да запитам - какъв е този министър, на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление; не се знае какво работи и – какво ще работи, каза Борисов.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев