Владислав Горанов: ГЕРБ споделят тезата на президента, че единственият изход от ситуацията са нови избори

---
05.07.2013 / 16:17

ГЕРБ споделят тезата на президента, че единственият изход от ситуацията са нови избори. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов. „Президентът има трезва преценка за това, че в момента е необходима стабилност, и дава решението – нови избори”, каза Горанов. Ние не сме тези, които подклаждат протестите, ние не сме тези, които създават напрежение в обществото, каза той. „Да, ние искаме предсрочни избори”, каза Горанов. „Ние не сме виновни за политическата нестабилност. Не сме я създали ние”, каза той. Създаде я безпринципната договорка, която създадоха три субекта, каза Горанов. „Ако някой иска да обвини ГЕРБ, че трябва да се ходи на избори, ние тази вина я приемаме”, каза Горанов.

Всички промени, свързани с разширяване на мажоритарния избор, доколкото Конституцията го позволява, свързани с увеличаване на достъпа, чрез намаляване на прага за влизане в парламента, необходимия депозити и необходимия брой на подписи е приемлив за ГЕРБ и сме готови да подкрепим такива изменения. Това е и единственият дебат, в който сме готови да участваме в рамките на 42-ото Народно събрание, каза депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.

Опитът за насаждане на несигурност в икономиката и финансите на държавата е много по-лошо за икономиката от една или друга фискална политика. „Ако се визира 2009 г., когато наистина имаше катастрофа в публичните финанси поради недалновидната политика на тройната коалиция и развитието на икономиката от края на 2008 г., правителството трябваше да компенсира едно огромно задлъжняване. Това е първата и единствена година, заради която можем да търпим някаква критика”, каза той. Оттам нататък за държава във валутен борд въпросът дали държавното потребление може да замести липсата на доверие в икономиката, е спорен, каза Горанов.

„Дефицитът е нещо, като да не си плащате навреме сметките. Ако прекалите, ще дойдат да ви приберат телевизора най-малко”, каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. „Трупането на дефицит означава трупане на дълг”, каза още той. Дефицит над 3% означава автоматично спиране на средствата от ЕС, подчерта Дончев. „Играта с дефицита е опасна”, каза той.

Парламентаризмът освен с присъствието си в една зала се изчерпва и с куп други обществени отношения в обществото, каза депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов. Той каза това в отговор на въпрос ще се върнат ли в пленарна зала депутатите от ГЕРБ. „Когато основната цел на присъстващите в пленарната зала е да насаждат омраза, да лумпенизират, да подскачат между редовете, аз като депутат нямам място там”, каза Горанов. „Аз използвам времето си, вероятно и моите колеги, за да анализирам благодарение на журналистите и благодарение на информацията, която Народното събрание дава на обществото, всички разумни и неразумни решения, които се взимат в него, да ги разказвам на избирателите, защото откакто не съм на залата при подскачащите, съм имам десетки срещи, на които ми задават единствения въпрос: как ще ме убедите да гласувам въобще, при положение, че превърнахте парламента в такъв панаир, каза Горанов. „Ние ще водим дебати и ще си представяме позициите във всички формати, в които не присъства Волен Сидеров и „Атака”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев