Бойко Борисов: Това правителство и този парламент изцяло са изгубили каквото и да е обществено доверие

Бойко Борисов
08.07.2013 / 14:43

„Това правителство и този парламент изцяло са изгубили каквото и да е обществено доверие. Не само на хората, но и на синдикатите, на посланиците, нашето доверие. В парламента едни хора се разхождат и се държат като диктатори пред погледа на председателя на Народното събрание. Позицията ни е ясна, промени в избирателния закон и да се отива на предсрочни избори. Няма промяна в позицията ни“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред БНР.

 

Борисов посочи, че ГЕРБ ще се върне в парламента само ако има какво да се реши в този парламент. Дали избирателен закон, дали Велико Народно събрание, тогава – да. Лидерът на ГЕРБ отрече да се водят преговори с БСП за връщането на партия ГЕРБ в парламента.

 

„Ако ни бяха признали за първа сила, ако ни беше предложен председател на Народното събрание, председателски места на комисиите, можеше да се мисли да се работи в Народното събрание. Но те избраха варианта с „Атака”, допълни Борисов и допълни - „Как да свикнем с ролята на опозицията, като сме първа политическа сила - каза Борисов. По-смешното е, че втората, третата или четвъртата политическа сила се изживяват като спечелили изборите“. Лидерът на ГЕРБ направи уточнение, че кабинета, ръководен от него, е получил подкрепа при сформирането си от три партии. „Ако тогава трябваше само "Атака" да ни подкрепи, нямаше да направя правителство, заради нашите европейски партньори. Ситуацията тогава беше коренно различна от сега“, каза Борисов и допълни, че ръководеното от него правителство е започнало да управлява с огромна обществена подкрепа. „Когато "Атака" направи скандал пред джамията в София, ние публично пожелахме - да не ни подкрепят“, допълни Борисов.

 

Той изрази удоволетворението си от постигнатите резултати на частичните избори за кмет на град Варна. „Радостно ми е, че сме първа сила във Варна. Как да не ми е радостно, че за пореден път побеждаваме БСП в пряк двубой. На регионално ниво, а преди месец и на национално ниво“, каза Борисов.

 

Пред БНР председателят на ГЕРБ коментира, че партията няма как да се разпадне. “За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз. За да се разцепи ГЕРБ, това означава да се разцепя аз “, каза Борисов. Той пожела успех на отцепниците от партията и заяви, че те могат да считат, че молбите им да бъдат освободени като членове на ГЕРБ ще бъдат удовлетворени. "Ако считат, че могат повече, нека да го докажат – това само може да ме радва. Аз считам, че излизането на тези хора е прибързано или те отдавна са целели да си направят свой проект, защото и на срещата с мен те видяха, че никой не ръководи партията освен мен”, допълни Борисов. „Докато съм жив, аз ще давам насоките в ГЕРБ, какво да се прави. И за радост, и Цветанов, и всички, които са тук, на този етап считат, че моите действия са правилни. Всеки, който счита обратното, има възможност да направи свой политически проект и аз му пожелавам успех”, заяви Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев