Бойко Борисов: Актуализацията на бюджета не бива да надвишава 200 млн. лв.

---
29.07.2013 / 16:24

ГЕРБ е против актуализация на бюджета. Но понеже те така или иначе ще го актуализират, искат да вземат 1 млрд. лв. заем, казваме – ако правят това зло, поне да направят по-малко зло – да актуализират с 200 млн. лв. бюджета. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след среща с ръководствата на двата синдиката – КТ „Подкрепа” и КНСБ за актуализацията на бюджета. „Поне да минимизираме щетите от актуализацията, а в същото време да бъдем и отворени поне за нещо разумно, което да се направи с тези пари.

 

Актуализацията на бюджета не бива да надвишава 200 млн. лв. Внесохме предложения, в които предлагаме един социален пакет от 150 млн. лв. Но ясно да се каже на работещите хора, че от техните данъци ще отидат парите за социално слабите, да се знае че това е солидарност на обществото, а не че някой ги дава”, посочи Бойко Борисов.

 

Според него в областта на енергетиката трябва бързо съгласие между основните политически сили и неправителствени организации. ,,Да се постави всичко на масата, защото с тези популистки ходове, които се правят, или ще фалират НЕК, или ще продължат да залъгват хората, че ще намаляват цената на тока. Основните приходи в енергетиката са именно от потребителите. Когато се намалява цената, която дълги години беше изкуствено държана, фалира НЕК. Хората трябва да знаят, че когато им кажат 5% намаляваме цената - това са популистки действия и енергийният холдинг ще фалира. Трябва всички да бъдем честни с обществото”, коментира лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че в следващите дни ще се организира кръгла маса по темата енергетика и ГЕРБ са заявили участие в нея. „Да се каже честно на обществото какво е състоянието на енергетиката, след „Цанков камък”, след „Белене”. Това са миньорите, ТЕЦ-овете, много хора в енергетиката, които през зимата ще излязат на улицата. Трябва да се знае какво е правено в енергетиката през тези 20 години и от какво трябва да се отървем или какво трябва да се предоговори”, категоричен бе Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев