Бойко Борисов: Орешарски е кукла на конци, други хора определят политиката на правителството

Бойко Борисов
29.08.2013 / 15:18

Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството. Това заяви за Агенция “Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него в момента управляват кръгове и това е безспорна истина за цялата страна. „Орешарски е една кукла на конци. Съвсем други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, и част от ръководството на ДПС. Това са кръговете ”, посочи Борисов. По думите му комунистите са хора, които прехвърлят своите кусури, или своите недостатъци, или своите пороци, на другите хора и това е безспорно майсторство при тях. „В момента БСП изобщо няма моралното право, тя не е легитимна да прави нито смени, нито каквото и да било. Тя не е първа политическа сила”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

„Уважавам мнението на бившия президент г-н Първанов, но няма как той да прехвърли личната си кадрова грешка с издигането на Станишев, без един ден трудов стаж, за лидер на БСП. Може би тогава си е мислил, че подобен мек човек ще бъде послушен, но така или иначе, сега всички ние сме принудени да берем плодовете от тази негова кадрова грешка. Има толкова кадровици в БСП, че са повече от членовете”, заяви председателя на ПП ГЕРБ. По думите на Бойко Борисов БСП управлява в сговор с националистите от „Атака”, което ще е много тежък проблем за Станишев и в европейски, и във вътрешен план. „Съгласен съм с това, което Първанов казва, че БСП вече не е голяма, а пък още по-малкото и социална партия. Ние винаги сме казвали, че там има една организирана група, клика, която разпределя постовете в държавата, която управлява нелегитимно, непрозрачно”, подчерта Борисов.

 

„Толкова ги е страх от мен, че дори и един ден не ме оставиха да си комуникирам с хората във Фейсбук. Те купиха всички медии, манипулират, както направиха и на изборите, и сега се опитват да ме цензурират като публично дори са се организирали да ми блокират профила във Фейсбук. Техният номер този път няма да мине. Лъжите им и манипулациите им ще лъснат“, заяви пред Агенция „Фокус“ председателят на ПП ГЕРБ.

 

При посещението си в Стара Загора Бойко Борисов призова да бъде свалена от власт неестествената коалиция, която управлява. „Днес, през фейсбук страницата си, щяха да призова всички наши съмишленици да свалим от власт тази неестествена коалиция. Призовавам всички към мобилизация. Няма българин или мюсюлманин в страната, който да гласува за „Атака” и ДПС, ако те са заедно”, категоричен бе Борисов. По думите му Станишев минава от популизма в сферата на наглия популизъм, с изказването си, че ще се намаляват цените на тока и парното, а ще се вдигат пенсиите. „Кликата зад една жена, на тъмно, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата. Една клика, без да е избрана, взима решенията“, посочи председателят на ГЕРБ. Той посочи, че вече три месеца Хасково няма областен управител, дори и по време на мащабни горски пожари, който да координира дейностите по гасенето. „Защо?! Защото БСП и ДПС се карат, страх ги е да назначат определен човек. В същото време Орешарски се нарича премиер, а той трябва да пусне заповед за назначение, което става за няколко минути”, заяви Бойко Борисов. Според него тази безпомощна кадрова политика, потвърждава думите на бившия президент Георги Първанов, че БСП няма никаква банка кадри, никакъв управленски потенциал, нито възможност да управлява. „И управлява само на базата на интригата, непочтеността, лъжата. Три абсолютно несъвместими партии - етническата партия ДПС, националистите и комунистите - заедно. Никой българин няма да гласува за такава комбинация, ако бъде обявена предварително“, допълни Борисов.

 

„Ситуацията около Сирия е изключително опасна, а българският външен министър е много слаб“, предупреди Бойко Борисов. Той бе категоричен, че от ситуацията около Сирия са възможни много тежки последици за региона, включително и за България, от бежанска вълна, до етнически проблеми и дори тероризъм. „В Сирия има и много християни и политиката на България трябва да е много премерена. Този министър няма никакъв шанс, като фактор в общата международна политика“, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев