Десислава Танева за внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета

---
19.09.2013 / 22:25

След обсъждане в Парламентарната група на ГЕРБ взехме решение вотът на недоверие да бъде срещу политиката на управляващите в сектор инвестиционно планиране. Това коментира на своята Фейсбук-страница народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Това правителството нищо не прави, освен да се занимава само с назначения и създаването на комичното Министерство на инвестиционното проектиране. Решихме, че първия вот ще бъде за това Министерство на нищоправенето, което не работи вече четири месеца, а от вчера му назначиха и зам.-министър, който е кинезитерапевт, пише още Танева.

Тя поясни, че със създаването на новото министерство са нужни корекции в нормативните актове, а това е не е нормално в края на програмния период. Според нея партиите в новата Тройна коалиция – БСП, ДПС и Атака ще се подкрепят и вотът ще бъде неуспешен, но това не означава, че няма да станат ясни мотивите за искането.

 

„Ако този вот на недоверие не успее, ГЕРБ ще използва парламентарната

трибуна за натиск върху политиката на управляващите. Когато има очевадни действия, които са мотивация за искане на оставка, ние ще внесем следващ вот на недоверие. Това е част от парламентаризма на една страна”, каза тя.

Танева подчерта, че партия ГЕРБ е последователна по отношения на действията си спрямо досегашното правителство и крайно нелогичната Тройна коалиция, както и с искането за оставка, което отговаря на очакванията на обществото и ще бъде полезно за държавата

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев