Галя Захариева, ГЕРБ : Управляващите първи използваха парламентарните трикове

Галя Захариева
08.10.2013 / 11:17

Редът и начинът на законотворчество в парламента се определя от управляващите, а нашите ангажименти като опозиция са в рамките на закона да устояваме нашата позиция – ясна от първия ден – този парламент е нелегитимен, правителството е нелегитимно и не дава ясна визия за по-добро развитие на страната. Това заяви в интервю за Канал 6 народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Тя бе категорична, че парламентарните трикове са използвани най-напред от управляващите и не е работа на опозицията да поддържа кворума в Народното събрание.

 

„По-голямата част от обществото, и ние като политическа партия, не сме съгласни това правителство да остане. Искаме оставка на правителството и на парламента”, каза Захариева. Тя допълни, че в ГЕРБ като демократична партия решенията се вземат след обсъждане и единодушие.

 

Захариева изрази съжаление, че управляващите не предприемат нищо във връзка с внесения и приет от предишния парламент на първо четене Закон за предучилищното и училищно образование. „Стигна се до единомислие по закона, а най-големият проблем беше задължителното предучилищно образование. Готови сме на компромис по отношение на 4-годишните деца, като задължителното предучилищно образование остане за 5-годишните. Все още не се е гледал този проектозакон. Имаме информация, че Министерството на образованието подготвя нов закон. Това е пример за политика на инат. Този проектозакон е труд, положен от много хора, експерти , колеги и стигнало се е до единомислие и трябва да има приемственост. Образованието е област, в която не бива да допускаме политизиране”, допълни Галя Захариева.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев