Бойко Борисов присъства на храмовия празник на село Ковачите. ГЕРБ дари 32 000 лв. за ремонт на църквата

---
26.10.2013 / 15:53

Най-правилното и най-полезното е да се направи един служебен кабинет и предсрочни избори, и след това, какъвто е изборът на народа, всички да се съобразяват с него. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в сливенското село Ковачите, където поздрави жителите на по случай днешния празник - Димитровден. ,,Орешарски и компанията, която представлява за съжаление, ако ще да окупират и Луната – за тях ще е без никакво значение‘‘, заяви Борисов по повод „Окупацията” на студенти от Софийски университет. „Това не са хора като нас, които заради 1000 души на Орлов мост да си подадат оставките и да искат държавата да е мирна и да ни подреди народа още веднъж. Въпреки, че народът ни подреди, като първи, тези се държат като победители и затова негодува населението”, категоричен бе Бойко Борисов. Той посочи, че е противоестествено – ДПС и „Атака” заедно, Волен Сидеров да крепи ДПС на власт. БСП, която е прекръстила българските турци, да е в коалиция с тях. ,,Това са все едно орел, рак и щука – събрани заедно и всички се гордеят с това, че ГЕРБ не е на власт. Защо, коя е гордостта? Че ГЕРБ прави църкви, магистрали, мостове, толкова неща”, коментира Борисов.

Относно ситуацията с бежанците Борисов заяви, че трябва да се спре да се чака помощ. Едното е европейска солидарност, която се отстоява от съответните длъжностни лица, които отиват там. Председателят на ПП ГЕРБ допълни още, че има голяма разлика между бежанци и нелегални имигранти, както е и различно да си известно време извън страната си докато мине войната и е друго да се населяваш някъде. Според Борисов именно затова тактиката на ЕС е бежанците да стоят в близост до родните места, за да могат после да се приберат обратно, за да живеят в своята страна.

Бойко Борисов присъства на празничен курбан на обновената църква „Свети Димитър” в село Ковачите. ,,Тази църква е правена 1872 г. Старите хора не си спомняха да й е правен ремонт и беше паднала. Отделихме необходимите близо 33 000 лева и виждате как хората се радват и колко прекрасна църква става. Искам да повдигна духа на християните, че има хора, които мислят и за това. Не да се хвалим, а просто да знаете, че в много населени места хората виждат, почти всяка събота и неделя присъствам на църква, която по 100 години не е пипана‘‘, посочи Борисов. Той даде за пример катедралата в Ловеч, която в момента се строи и за която ГЕРБ е дала над 600 хил. лв. Вместо на Деси Танева да й правим билбордове, ние ги даваме на църквата и вярвам, че като дойдат избори, хората после ценят, че има църква, отколкото да гледат билбордове, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Благодарение на народния представител от ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, ГЕРБ отпусна 33 000 лева за цялостен ремонт на църквата в Ковачите и възстановяване на стенописите. Бойко Борисов поздрави присъстващите с празника, запали свещ в църквата и разговаря с много от жителите на селото. Кметът на Ковачите Атанас Гурков благодари на ПП ГЕРБ, на Десислава Танева и Бойко Борисов за съдействието и заяви, че благодарение на тях една мечта се е сбъднала. До момента с предоставените средства от субсидията на ГЕРБ е извършен основен ремонт на покрива, направено е външно измазване и са поставени водостоци. Предстои вътрешна подмяна на мазилката и поставяне на подходяща подова настилка.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
църквата преди
църквата сега
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев