Селата Крушаре и Гавраилово – вече с интернет сайтове

---
01.11.2013 / 14:55

Председателят на Общинската организация на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов и председателят на Групата общински съветници от партията Димитър Митев присъстваха на празник в село Крушаре на 1 ноември – Ден на будителя. Секретарят на читалището Йорданка Таскова направи презентация на сайта на село Крушаре и на възобновената музейна сбирка, за която е отредено специално помещение в сградата на читалището. На страниците на сайта може да се намери информация за дейността на кметството, читалището, детската градина, църквата и др. Специално място е отделено за родословни дървета на по-големите родове. Изработката е на деца в клуб “Роден край”. С гордост са представени и най-видните личности от Крушаре, като на първо място е шампионката Станка Златева.

Йовка Таскова връчи грамоти на участниците по проекта за създаването на сайта.

Гостите и домакините разгледаха музейната сбирка, в която са включени ръчно изработени костюми, ризи, сукмани, месали, тъкачен стан и други изделия и пособия от бита на българина. Най-старият женски костюм е от 1913 г. Сбирката е създадена през 1983 г. със средства и материали на жителите на селото.

До 2013 год. няколко пъти е била обект на нападение заради кражби. Днес тя възстановeна и дообогатена. Създаването на сайта и възстановяването на сбирката е извършено по проект „Иновации и традиции-ръка за ръка2”, финансиран по програма „Глобални библиотеки”.

Общинският председател на ГЕРБ Здравко Костадинов поздрави секретаря на читалището Йорданка Таскова и кмета на селото Димо Станков за отличната им работа, която доказва смисъла на днешния Ден на будителите.

 

Читалището в село Гавраилово, в партньорство с кметството и

ОУ „Найден Геров”, от днес също има уебсайт, изработен по проект „Гавраилово – от векове за векове”, финансиран от Програмата „Глобални библиотеки-България”. В читалищната библиотека се състоя среща за официалното представяне на сайта. От името на кмета на селото, Димитър Андреев /ГЕРБ/, приветствие прочете Милена Маринова, главен специалист в кметство: „Щастлив съм, че една моя мечта се сбъдна… Неведнъж сме доказвали, че когато каузата е обща, нещата са придобивали един добър край…. Нека партньорството ни продължи и занапред в реализирането на нови съвместни проекти!”.

Още снимки от новината

---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев