Десислава Танева : Трябва да се предизвиква интересът на младите към задълбочено учение

---
04.11.2013 / 15:46

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева бе официален гост на форума „ Библиотеките и ученето през целия живот”, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Към присъстващите библиотечни и читалищни работници Десислава Танева се обърна с думите:

 

„Днес децата се научиха да ползват компютъра денонощно. Нямам нищо против опознаването новостите, но не трябва да се залита в крайности, за да не стане така, че един ден единственото, което ще умеят подрастващите, е да играят игри на компютъра. За мен това е проблем, който с времето ще става по-сериозен. Моето послание към вас като хора, ангажирани цял живот с българската книга, старайте се и работете в посока на това да предизвиквате интереса на младите към задълбоченото учене, към литературата, към всичко, което са дали големите личностите за развитието на България. Нека у всяко дете, което дойде при вас, да създадете интерес към задълбочеността при решаването на всеки проблеми”.

 

Народният представител увери, че ще продължава да подкрепя всички положителни инициативи в тази посока. Активната роля на Десислава Танева при реализирането на дейностите по Програма „Глобални библиотеки” беше адмирирана от директора на библиотеката Росица Петрова. Петрова заяви, че среща изключително голяма интитуционална подкрепа от страна на някои народни представители, държавната и местна власт.

 

Слово произнесе и областният управител на Сливен Корнелий Желязков. Той приветства проявата и пожела добрите практики, които се представят на форума, скоро станат приоритет в работата на читалищните и библиотечни работници.

На семинара бяха представени целите на програмата „Глобални библиотеки”, чийто регионален координатор е Росица Петрова. Бяха направени презентации за ролята на обществената библиотека за ученето през целия живот, необходимостта от партньорство между библиотеката и училището, библиотеката в помощ на чуждоезиковото обучение, образованието на ромски деца и обучение на възрастни.

 

 

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев