Фермер от Самуилово стартира работа по нов проект

---
11.11.2013 / 13:43

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева присъства на първа копка за изграждането на модерна доилна зала в село Самуилово. Съоръжението ще се построи по проект на фермера Филип Малев по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства". Отец Красимир от сливенска епархия отслужи водосвет за благополучие и здраве. На събитието присъстваха фермери от сливенска община.

 

Проектът за изграждане на доилната зала е на стойност 1,5 млн. лв. и включва строително-монтажни работи за сграда на два етажа и оборудване с най-ново поколение компютъризирани съоръжения. В сградата ще бъдат разположени доилна зала, зала за ветеринарни специалисти, зала за лекуване на животни, боксове за новородени, млекосъбирателен пункт и помещение за чакащи за издояване крави. Срокът за изпълнение на проекта е 6 месеца. В доилната зала ще има възможност за доене на 24 крави.

 

Това е четвъртият проект, по който работи Филип Малев. Предните три са били за закупуване на машини и животни и по екологична мярка.

Фермата на Филип Малев в село Самуилово най-голямата на територията на община Сливен. В нея се отглеждат 700 крави и телета. Отделно фермерът обработва 11 000 декара земя за зърненено-фуражни култури. Годишно произвежда 2 200 тона мляко, 3 000 тона пшеница и 7 000 тона фураж.

 

Народният представител Десислава Танева поздрави Филип Малев за инициативността и приноса му за развитието на земеделието в региона.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев